COMPANII

Nicolescu: FMI si Comisia Europeana au fost de acord cu amanarea liberalizarii pretului gazelor

21 septembrie 2014, ora 14:19   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
nicolescu.jpg
Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala au fost de acord cu amanarea liberalizarii pietei gazelor pentru consumatorii casnici si cu termenele propuse de partea romana, a declarat, sambata, pentru AGERPRES, Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie.

El a discutat pe aceasta tema cu finantatorii externi, vineri, la Bruxelles.

'Finantatorii au fost de acord cu amanarea liberalizarii si cu termenele propuse de noi', a spus Nicolescu.

La inceputul acestei luni, ministrul delegat pentru Energie a declarat ca va propune autoritatilor de la Bruxelles ca pretul gazelor interne pentru populatie sa nu mai creasca pana la 1 iulie 2016, iar perioada de liberalizare sa se prelungeasca pana la 1 iulie 2021, fata de 31 decembrie 2018, cum prevede calendarul aflat in prezent in vigoare.Potrivit calendarului de liberalizare asumat de Romania in 2012 in fata Fondului Monetar International si a Comisiei Europene, pretul gazelor pentru populatie ar fi trebuit sa se majoreze cu 3%, la 1 octombrie 2014.

Pretul pentru consumatorii casnici ar fi urmat sa fie complet liberalizat la 31 decembrie 2018, potrivit aceluiasi calendar.

De asemenea, miercuri, deputatii au adoptat un proiect de lege privind modificarea si completarea Legii energiei electrice si a gazelor naturale, a Legii petrolului si a unei ordonante de urgenta, cea mai importanta prevedere a acestuia referindu-se la prorogarea termenului, extinderea calendarului si mentinerea cosului pentru gaze naturale pana in 2021, scrie Agerpres.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
mircea a spus:
22/09/2014 09:26
Rau a ajuns poporul roman de trebuie sa ceara aprobare de la straini referitor la politica energetica si pretul acesteia in intern.Vai de mama noastra ce slugi am ajuns.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 04 Aprilie 2020, 20:58
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter