- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Noul model de roviniete poate fi cumparat de la posta incepand de joi

21 Aug, 15:06 • Redactia DailyBusiness
Noul model de roviniete matca-cupon este disponibil in reteaua de 515 subunitati postale, incepand de joi, a anuntat Posta Romana.
Noul model de roviniete poate fi cumparat de la posta incepand de joi

„In functie de modelul de autovehicul folosit, clientii pot achizitiona de la oficiile postale noile tipuri de roviniete matca-cupon, a caror perioada de valabilitate poate fi de o zi, de 7 zile, 30 de zile sau de 12 luni”, se arata in comunicatul Postei Romane transmis joi.

Noile modele de roviniete sunt diferentiate prin culoare, corespunzator perioadei de valabilitate, astfel: cele valabile o zi au culoarea rosie, cele valabile 7 zile au culoarea violet, cele valabile 30 de zile sunt verzi, iar rovinietele valabile 12 luni au culoarea albastra.

Conform precizarilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), la eliberarea noilor tipuri de roviniete nu se solicita documente suplimentare clientilor.

Spre deosebire de vechile modele, rovinietele matca-cupon vor fi personalizate prin inscrierea pe cupon a numarului de inmatriculare a vehiculului si prin perforarea pe matca a perioadei de valabilitate (zi, luna si an).

Tariful de utilizare a drumurilor nationale va fi platit in lei, la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei, valabil pentru ultima zi din luna anterioara platii, si care este afisat in oficiile postale.