- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Omul de afaceri Cornel Penescu, arestat pentru dare de mita

14 Apr, 11:14 • Redactia DailyBusiness
Cornel Penescu (foto), finantatorul echipei de fotbal FC Arges si patronul retelei de supermarketuri PIC, Liviu Facaleata, directorul hipermarketului PIC din Pitesti, Gheorghe Constantin, presedintele Comisiei Centrale de Arbitri si Cristian Libertatu, fostul director al OPC Arges au fost arestati preventiv, marti, pentru 29 de zile.
Omul de afaceri Cornel Penescu, arestat pentru dare de mita

Decizia magistratilor Tribunalului Arges poate fi atacata cu recurs.

Cele 4 persoane, acuzate de dare de mita sau de luare de mita, au fost retinute luni, dupa mai multe ore de audieri desfasurate la sediul Serviciului Teritorial Pitesti al Departamentului National Anticoruptie.

Cornel Penescu a fost retinut pentru dare de mita dupa ce, in cursul diminetii de luni, a fost audiat de procurorii DNA Pitesti. In paralel, la sediul clubului FC Arges s-a prezentat o echipa de procurori, iar la sediul central al PIC (grup de firme apartinand fratilor Penescu – n.r.) au intrat doi mascati.

Penescu este acuzat de procurorii DNA ca le-ar fi dat arbitrilor Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu si Tiberiu Lajos 54.000 de euro si 290.000 de lei, potrivit avocatului sau, Radu Nistor. Meciurile vizate de procurori ar fi Gloria Bistrita – FC Arges (31 octombrie 2008, scor 2-0), FC Brasov – FC Arges (15 martie 2009, scor 1-0) si FC Arges – Universitatea Craiova (3 octombrie 2008, scor 1-1).

Corneliu Penescu, presedintele clubului FC Arges, este anchetat de procurorii structurii teritoriale Pitesti a DNA si in alte dosare care nu au legatura cu clubul de fotbal, ci cu firmele acestuia, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

„Penescu este suspectat ca a dat mita mai multor lucratori din institutii de control ale statutului, pentru ca firmele acestuia sa nu fie verificate, sau daca s-ar fi facut vreun control la societatile acestea, sa fie mai mult de forma”, au precizat sursele.

Mai multi ofiteri de politie judiciara ai Directiei Nationale Anticoruptie au ridicat, luni, de la sediul Federatiei Romane de Fotbal, mai multe documente care au legatura cu un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Pitesti al DNA, procurorii punand chiar sigiliu pe biroul sefului arbitrilor din FRF, Gheorghe Constantin. Seful arbitrilor a fost dus in cursul dupa-amiezii de luni la audieri la sediul DNA Pitesti, iar in cursul noptii de luni spre marti a fost retinut pentru 24 de ore.