COMPANII

OMV dă în judecată Turcia şi îi cere despăgubiri pentru retragerea din proiectul Nabucco

31 august 2015, ora 13:38   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
omv.jpg
OMV, cel mai mare producător de petrol şi gaze din Europa Centrală şi de Est, a dat în judecată Turcia şi pe premierul Ahmet Davutoglu, solicitând despăgubiri pentru retragerea din proiectul de construcţie a gazoductului Nabucco.

Proiectul Nabucco, susţinut de Uniunea Europeană, ar fi urmat să transporte gaze din Azerbaidjan şi să reducă astfel dependenţa Europei de Rusia, dar a eşuat în lipsa furnizorilor, care au preferat proiectul rus South Stream, potrivit publicaţiei austriece Trend, citata de Mediafax.

Ulterior, Rusia a renunţat la rândul ei la South Stream, respins de Uniunea Europeană pentru că încălca legislaţia europeană referitoare la piaţa energiei şi concurenţă, Moscova lansând un nou proiect, TurkStream.

Guvernul de la Ankara a decis retragerea Turciei din proiectul Nabucco, iar în luna mai a încheiat un acord cu Rusia pentru gazoductul alternativ, TurkStream.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
mircea a spus:
01/09/2015 11:02
Nu putea fi ,,PETROM S.A."cel mai mare producator de petrol si gaze din Europa Centrala si de Est daca niste retardati romani indusi in eroare de niste excroci externi nu instrainau pe nimic zacamintele si patrimonial Statului Roman !
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 21 Ianuarie 2022, 13:22
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter