COMPANII

OMV Petrom investeste 90 mil euro pentru redezvoltarea zacamantului de titei de la Oprisenesti

17 mai 2013, ora 12:33, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
petrol11.jpg
OMV Petrom a anuntat implementarea proiectului de redezvoltare a zacamantului de titei de la Oprisenesti, situat in sud-estul tarii, in judetul Braila. Proiectul presupune investitii de circa 90 milioane euro pana la finalul lui 2013.

Oprisenesti este un zacamant matur de titei, exploatat de aproape 50 de ani, a carui productie zilnica reprezinta circa 2% din productia totala de titei a OMV Petrom in Romania.

Redezvoltarea zacamantului are ca scop deblocarea unor rezerve suplimentare totale de hidrocarburi de 8 milioane bep (echivalent cu circa 30% din productia anuala de titei a OMV Petrom in Romania) prin forarea de sonde suplimentare, re-presurizarea prin injectia de apa, modernizarea echipamentelor si implementarea de tehnologii noi.

Proiectul de redezvoltare Oprisenesti vizeaza forarea a 30 de sonde, utilizand injectia de apa si statii de injectie de inalta presiune. In plus, proiectul include construirea unei statii de tratare a apei, care va reduce semnificativ emisiile de gaze in atmosfera si sursele de poluare, precum si construirea unei retele noi de conducte transport si a trei statii noi de pompare.

La sfarsitul anului 2012, patru proiecte de redezvoltare a zacamintelor erau in faza de proiectare iar doua au depasit stadiul deciziei finale de investitie, respectiv Oprisenesti si Suplacu de Barcau. Productia aferenta celor 6 zacaminte reprezinta circa 40% din productia curenta a OMV Petrom.Investitiile necesare pentru implementarea celor 6 proiecte, inclusiv Oprisenesti, se vor ridica la circa 400 milioane de euro pentru perioada 2013-2015.

OMV Petrom a anuntat, in martie, inceperea implementarii proiectului de redezvoltare a zacamantului Suplacu de Barcau, situat in nord-vestul tarii (judetul Bihor). Proiectul presupune investitii de circa 200 milioane euro in perioada 2013 – 2015.

Vanzarile OMV Petrom (SNP) au scazut in primul trimestru al acestui an cu 4%, la 5,78 miliarde lei, iar profitul net s-a redus cu acelasi ritm, la 1,33 miliarde lei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 19:13
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter