COMPANII

Parcul eolian Moldova Noua a fost pus in functiune

30 august 2012, ora 15:37 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
wind turbine.jpg
Pracul eolian Moldova Noua, cu o capacitate instalata de 48 MW, devine operational si va genera 130 de milioane de kWh anual.

Enel Green Power (EGP) finalizat conectarea la reteaua electrica a noului parc eolian Moldova Noua din regiunea Banatului. Parcul cuprinde 21 de turbine SWT a cate 2,3 MW, cu o capacitate totala instalata de 48 MW, dintre care 25 MW sunt functionali din decembrie anul trecut.

Cele 21 de turbine vor putea genera in jur de 130 de milioane de kWh in fiecare an, evitand emisii in atmosfera de peste 70.000 de tone anual.

Pentru parcurile eoliene Moldova Noua si Corugea, Enel Green Power a obtinut anul trecut o finantare de 112 milioane de euro printr-un acord cu Export Credit Agency (EKF), apartinand guvernului danez, prin care a acoperit o parte din investitia necesara constructiei celor doua parcuri.EKF dezvolta activitati la nivel institutional pentru a sprijini producatorii din Danemarca ai componentelor folosite de EGP la constructia celor doua parcuri.

In prezent, EGP detine in Romania parcuri eoliene ce totalizeaza 292 MW (inclusiv parcul de la Moldova Noua) si are parcuri in constructie ce insumeaza 206 MW.

Grupul Enel activeaza in Romania din 2005. Investitorul privat din sectorul energetic are aproximativ 4.500 de angajati si o retea de 90.000 km, care deserveste aproximativ 2,6 milioane de clienti.

Francezii de la Filasa International au anuntat joi ca urmeaza sa investeasca 1,3 miliarde de euro intr-un parc eolian in regiunea Braila-Buzau.

Parcul eolian de Sud-Est va avea o capacitate de 897 MW si va fi dezvoltat pe o suprafata de aproape 10.000 de hectare, lucrarile urmand sa inceapa la sfarsitul lui 2013
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 11:20
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter