- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

PCC: Cea mai buna solutie pentru Oltchim, vanzarea cu tot cu datorii

05 Jun, 13:41 • traian.badulescu
Cea mai buna solutie pentru Oltchim este ca AVAS sa-l vanda cu tot cu datorii, a declarat joi Waldemar Preussner, CEO PCC, actionar minoritar al combinatului din Rm. Valcea.
PCC: Cea mai buna solutie pentru Oltchim, vanzarea cu tot cu datorii

Oficialul Petro Carbo Chem (PCC) a explicat ca vanzarea Oltchim cu tot cu datoriile pe care le are catre AVAS este mai usor de realizat din punct de vedere legal, decat sa majoreze capitalul social prin conversia acestor datorii in actiuni si ulterior sa privatizeze compania.

Preussner a amintit ca in prezent Comisia Europeana analizeaza daca majorarea de capital prin conversia datoriilor este un ajutor de stat si daca este legala sau nu.

CEO-ul PC a mentionat ca valoarea datoriilor Oltchim catre AVAS se ridica la circa 130 mil.euro si ca sunt mai vechi de 5 ani.

Conform legii, aceste datorii trebuiau prescrise, a adaugat Preussner.

„Purtam discutii cu OMV pentru Arges Petrochemicals”

Acesta a mai spus ca poarta discutii cu OMV in vederea achizitionarii companiei Petrochemicals Arges, divizia de petrochimie a rafinariei Arpechim, in cazul in care Oltchim nu ajunge la un consens cu actionarii austrieci de la Petrom.

Preussner a subliniat insa ca austriecii impun in prezent „conditii inacceptabile”. Diferenta de pret intre ceea ce oferim noi si ce cere OMV este foarte mare, a precizat presedintele grupului german PCC.