COMPANII

Pe urmele baietilor destepti: Cum vrea Hidroelectrica sa recupereze sute de milioane

31 iulie 2013, ora 12:20, autor(i): Madalina Pana   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
hidro.jpg
Hidroelectrica i-a dat in judecata, la finele lunii iunie, pe traderii de energie Alpiq Romindustries si Energy Holding, solicitand plata a sute de milioane de lei.

Producatorul celei mai ieftine energii vrea sa recupereze de la cei doi traderi sume de bani aferente ultimilor 3 ani de contract dinaintea deschiderii procedurii de insolventa.

Mai exact, Hidroelectrica pretinde diferenta de bani rezultata dintre pretul real si cel contractual, a spus pentru DailyBusiness.ro Remus Borza, presedintele Consiliului de Supraveghere al companiei.

Acesta a precizat ca, de cele mai multe ori, pretul contractual era si cu 50% mai mic fata de cel al pietei.

Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie din Romania, a inregistrat un profit istoric de 481 milioane lei pe primele 6 luni ale anului 2013.

Rezultatul financiar aferent primul semestru este cu 47 de milioane lei mai mare decat profitul bugetat pe intregul an 2013 si aproximativ de doua ori mai mare decat profitul inregistrat de companie in anul 2010 cand societatea a atins un maxim al productiei de 19,8 milioane Mwh.Borza a explicat ca profitul din primele sase luni este rezultatul renegocierii a aproximativ 500 de contracte dezavantajoase pentru Hidroelectrica, a redimensionarii organigramei cu consecinta disponibilizarii a 900 de salariati, a comasarii sucursalelor, a optimizarii proceselor de productie si a eficientizarii vanzarii pe cele 5 canale de distributie.

La inceputul lunii iunie, Tribunalul Bucuresti a respins si contestatia utimului trader de energie Alpiq RomIndustries cu privire la anularea unui contract de furnizare energie electrica incheiat cu Hidroelectrica in 2004.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
marius costache a spus:
31/07/2013 13:57
Mai lasa-ne Borza cu minciunile tale.Ai facut nenumarate abuzuri cu reorganizarea Hidroelectrica si disponibilizarea salariatilor, pe care le vei plati cu siguranta.Nu vei recupera un sfant de la traderi, iti faci iluzii si cheltui aiurea banii societatii.Gandeste-te pe unde vei scoate camasa cand va trebui sa platesti salariile integral celor disponibilizati dupa ce vei fi obligat sa-i reangajezi, caci vei fi.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 18:00
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter