COMPANII

Petrom construieste o noua cladire pentru Institutul de Cercetari din Campina, cu bani europeni

10 aprilie 2014, ora 16:06 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
petromo.jpg
OMV Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din sud-estul Europei, a inceput constructia cladiri principale destinate laboratorului si depozitului de carote din cadrul Institutului de Cercetari si Proiectari Tehnologice (ICPT) din Campina.

Investitia pentru modernizarea institutului, in valoare de 3,7 mil euro, va fi finalizata la inceputul anului viitor si este finantata atat din surse proprii cat si din fonduri europene, prin programul operational sectorial „Cresterea competitivitatii economice”,
co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala „Investitii pentru viitorul dumneavoastra”.

Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatea de Explorare si Productie:„Sectorul de petrol si gaze are o importanta strategica pentru Romania, atat din perspectiva securitatii energetice cat si din perspectiva economica, prin taxele, investitiile si locurile de munca pe care le genereaza.

In acest context, ne concentram asupra cercetarii in acest domeniu, pentru a dezvolta tehnici noi de explorare si exploatare adecvate zacamintelor pe care le operam iar colaborarea cu ICPT Campina este foarte importanta in acest scop”.

Noua constructie va deservi activitatea de laborator si stocare a tuturor carotelor mecanice extrase de OMV Petrom in ultimii 50 ani precum si a celor noi. in momentul de fata aceste carote sunt pastrate in trei locuri diferite acestea fiind insuficiente pentru stocarea materialului carotat.De asemenea, proiectul prevede modernizarea echipamentului de laborator necesar pentru activitatile de cercetare si dezvoltare ale institutului.

Activitatea de cercetare a ICPT Campina sprijina obiectivul strategic al diviziei Explorare si Productie al OMV Petrom de redezvoltare a unor zacaminte cheie prin aplicarea celor mai bune tehnologii si practici internationale.

Institutul de Cercetari si Proiectari Tehnice (ICPT) din Campina a fost infiintat in 1950 si s-a remarcat de-a lungul timpului ca un important centru de cercetare stiintifica pentru industria petroliera, fiind promotorul progreselor in ingineria de zacamant, foraj si extractie.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 16:23
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter