COMPANII

Petrom, Exxon si Transgaz au semnat un acord pentru transportul gazelor din Marea Neagra

31 mai 2014, ora 11:13 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
platforma.jpg
CompaniileOMV Petrom, Exxon si Transgaz Medias au semnat saptamana trecuta un acord prin care gazele care vor fi produse in Marea Neagra vor fi preluate in sistemul national de transport al gazelor.

"Statul nu are niciun fel de obligatie in acest acord. Este un lucru de normalitate ca gazul produs in Marea Neagra sa intre in sistemul romanesc de transport al gazului, la fel cum Transgaz este normal sa fie pregatit pentru acel moment. Acordul este confidential", a declarat vineri ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Petrom si Exxon au descoperit impreuna in 2012 un zacamant de gaze in Marea Neagra, iar celemaioptimiste estimari indica inceperea productiei de gaze cel mai devreme in 2020, potrivit Mediafax.

Romgaz va plati peste 12 milioane de dolari daca va intra in parteneriatul ExxonMobil -OMVPetrompentru explorarea si dezvoltarea perimetrului Midia din Marea Neagra, insa are dreptul sa faca acest lucru doar daca acolo se descopera zacaminte comerciale, se arata in prospectul de listare a Romgaz, publicat in toamna anului trecut.


Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 15 Iunie 2021, 03:28
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter