- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Piata serviciilor medicale, marcata de amanarea planurilor de extindere a marilor jucatori

18 Aug, 14:51 • Redactia DailyBusiness
Piata serviciilor medicale private va stagna anul acesta la 350 mil. euro, pe fondul amanarii planurilor de extindere a marilor jucatori, estimeaza Alin Patrascu (foto), directorul executiv al furnizorului de solutii integrate si echipamente medicale, Medicare Technics.
Piata serviciilor medicale, marcata de amanarea planurilor de extindere a marilor jucatori

„Piata va fi marcata anul acesta de amanarea planurilor de extindere a marilor retele de clinici, dar si de un usor avant venit din partea retelelor mici care se vor concentra in principal pe deschiderea de locatii pentru diagnostic imagistic de inalta performanta”, a precizat Alin Patrascu.

Printre principalii furnizori de servicii medicale private din Romania se numara Medlife, Medicover, Centrul Medical Unirea si Gral Medical.

De asemenea, este de asteptat ca piata totala de echipamente sa se contracte cu 1%, urmand sa atinga 110 mil. euro in 2009. In cadrul pietei de echipamente, segmentul privat va ramane la valoarea de 75 mil. euro, iar cel public va scadea cu circa 5%, la 35 mil. euro, potrivit unui studiu al auditorului Espicom, citat de Medicare Technics.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 3,4 mil. euro in primul semestru al anului 2009, in crestere cu 24% fata de perioada similara a anului trecut.

Rezultatele Medicare au evoluat pe fondul majorarii numarului de proiecte medicale la cheie realizate de catre companie si a cresterii vanzarilor de echipamente de imagistica.

Pentru anul 2009, Medicare Technics vizeaza obtinerea unei cifre de afaceri de 17 mil. euro, cu 12% mai mult fata de 2008, mentinerea pozitiei de lider si cresterea cotei de piata la 15%. Anul trecut, Medicare a fost liderul industriei, cu o cota de 14% pe intreaga piata si de 20% pe segmentul privat de echipamente, conform datelor companiei.

„In primul semestru ne-am concentrat pe segmentul de imagistica in sectorul privat, unde am avut proiecte de extindere a unor clienti actuali. Acest segment a crescut in prima jumatate a anului cu 77% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut”, a declarat Alin Patrascu.

Potrivit companiei, segmentul de imagistica si proiecte medicale la cheie a contribuit cu 69% la valoarea totala a cifrei de afaceri din primul semestru. Segmentul de bloc operator si sterilizare s-a mentinut constant in 2009, contribuind cu 27% la cifra de afaceri.

Compania estimeaza ca va continua tendinta ascendenta a vanzarilor in al doilea semestru al anului, bazandu-se pe proiecte la cheie de imagistica, aflate in „pipe-line”.

„Am analizat oportunitatile de extindere a afacerii, avand planificate mai multe proiecte, a caror dezvoltare va fi accelerata in semestrul al doilea si care ne vor permite sa atingem o cifra de afaceri de 17 mil. euro la sfarsitul anului. Ne vom pastra pozitia de lider pe piata si ne vom creste cota la 15% pe intrega piata si la 24% pe segmentul privat de echipamente”, a incheiat Alin Patrascu.

Medicare Technics este furnizor de solutii medicale publice si private si distribuie echipamente medicale de varf la nivel mondial prin diviziile de imagistica, ORL si oftalmologie, echipamente pentru spitale si project management.