COMPANII

Piata usilor de garaj a crescut cu 5% la 9 luni

16 noiembrie 2011, ora 14:58 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
usagaraj.jpg
Producatorul de usi de garaj MCA semnaleaza o crestere a pietei de usi de garaj sectionale, din punct de vedere cantitativ, cu 5% in primele 9 luni. La sfarsitul anului, piata de profil va creste cu 7,5% fata de 2010 ca numar de unitati vandute, insa ca valoare se va mentine la 12 milioane euro.


Avansul de la sfarsitul trimestrului al trei-lea a survenit pe fondul unei usoare erodari a preturilor, astfel ca, previziunile pentru intreg anul sunt mai relevante, spun reprezentantii MCA.

Pana la sfarsitul anului se vor vinde in Romania aproximativ 16.000 de usi sectionale, in crestere cu 7,5% comparativ cu cele 15.000 vandute in anul 2010, estimeaza producatorul, insa chiar in acest scenariu, valoarea pietei usilor sectionale va ramane la 12 milioane de euro in 2011.

In ceea ce priveste evolutia afacerilor companiei MCA la 9 luni, se observa un avans de 42% al numarului de usi sectionale industriale si rezidentiale vandute fata de perioada similara din 2010, pana la nivelul de 3.200 de unitati. Ca valoare, cresterea a fost de 46% in aceasta perioada.Compania este prezenta in toata tara, cu o retea peste 1.000 de colaboratori.

Pe partea de usi, MCA are o retea de aproximativ 300 de firme partenere.

Cea mai buna zona pentru business ramane Bucurestiul, cu 25%, urmat indeaproape de Brasov, Iasi, Constanta, Arad si Cluj.

Pentru sfarsitul anului, MCA tinteste o cota de piata de 32%. Usile sectionale rezidentiale si industriale au un aport de 60% la cifra de afaceri totala a MCA, in timp ce rulorurile si usile antifoc acopera restul de 40%.

Potrivit datelor INSSE, in primele noua luni, la lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat cresteri cu 11,5%, respectiv cu 0,7%, evolutie care a adus un aport pozitiv businessului MCA.

90% din usile vandute de producator in perioada ianuarie-septembrie au fost destinate cladirilor noi, iar 10% au fost achizitionate pentru lucrari de reparatii si renovari.

MCA este marca inregistrata a companei MILCA. Grupul de firme MCA a avut o cifra de afaceri consolidata de 6,5 milioane de euro in 2010, iar pana la finele lui 2011 MCA si-a propus o cifra de afaceri de 10 milioane euro.

Producatorul exporta in Belgia, Franta, Austria, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Moldova si Italia. Fabrica de la Jilava are o capacitate de productie de 10.000 unitati anual si o retea de distributie proprie de 1000 de dealeri.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 13 Iulie 2020, 17:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter