COMPANII

Piperea, despre eventuala mobilizare a rezervistilor: Ati merge la razboi sa aparati Chevron?

17 mai 2014, ora 11:20   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
piperea.jpg
Avocatul Gheorghe Piperea, specializat in procese colective impotriva bancilor, mentioneaza care ar putea fi motivatiile celor 3-4 milioane de rezervisti in eventualitatea unei mobilizari pentru razboi.

"Vreau sa va vorbesc despre motivatiile pe care unul dintre cei 3-4 milioane de rezervisti le-ar putea avea pentru a pleca la un razboi. Sigur, este obligatoriu din punct de vedere legal, dar moralmente si sufleteste vorbind, exista o motivatie de a pleca la o lupta (oricum ciudata, in secolul XXI, cind razboaiele sunt date de masini, computere si corporatii)?", se intreaba Piperea.

El mentioneaza pe pagina sa de Facebook ca Romania de acum nu mai e Romania aceea pe care au aparat-o strabunicii si bunicii nostri in secolul XX.

"Aceea era o tara unde politicienii isi stabilisera un crez : "Prin noi insine". Romania de acum, Romania generatiilor prezente, este o tara a carei economie este detinuta in proportie de peste 70% de corporatii multinationale (24% fiind detinuta de companii de stat, in faliment sau in pragul falimentului)", noteaza avocatul."Ati merge cu inima usoara sa aparati Chevron, ca sa poata exploata in liniste gaze de sist, RMGC, ca sa poata scoate in liniste aur prin "tratarea" cu cianura? Ati apara Arcelor Mittal, Dacia - Renault, Ford, OMW Petrom, Rompetrol, Alro Slatina (detinuta de un ... oligarh rus), BCR - Erste, Metro, Orange sau Vodafone, ca sa poata externaliza in liniste profitul facut in Romania?", mai intreaba Piperea.

In final el spune ca "trebuie sa ne dorim sa ne luam tara inapoi; familia si comunitatea din care ne extragem seva sunt motive bune pentru a lupta, dar nu si corporatiile fara suflet si fara chip si nici politicienii compradores care le reflecta si urmaresc cu religiozitate interesele".

La inceputul lunii, Ministerul Apararii Nationale "infirma categoric" faptul ca exista un proces de mobilizare a rezervistilor sau de recrutare a tinerilor, conform unui comunicat transmis vineri. Precizarea MApN este facuta in legatura cu informatii aparute recent in presa.

Aceasta dupa ce presedintele Traian Basescu declarase ca Romania isi evalueaza rezervistii pentru a-si testa capacitatile de interventie in cazul in care in zona ar putea aparea un conflict armat.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Adrians a spus:
19/05/2014 09:17
Felicitari Dl.Piperea pt acest articol dar poate ca este timpul sa trecem si la etapa a doua : cum ne unim si ce trebuie sa facem ca sa ne luam tara inapoi ?! Evident daca se mai poate ?!
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 30 Septembrie 2020, 02:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter