COMPANII

Piperea: Sper ca administratorul Astra sa achite cat mai repede 10 mil. euro Oltchim

18 februarie 2014, ora 18:07 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
oltchimm.jpg
Astra Asigurari a intrat de marti in administrare speciala. Procedura este similara cu reorganizarea judiciara, spune Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim.

Acesta spera ca administratorul special KPMG, desemnat in cazul Astra Asigurari, sa achite cat mai repede suma de 10 milioane de euro "cuvenita" Oltchim, in schimbul politei de asigurare de raspundere manageriala platita ani la rand.

"Nu de alta, dar seful ASF, Rusanu, spunea ca Astra Asigurari trebuie sa plateasca toate politele contractate, care raman in vigoare", a adaugat Piperea.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a instituit marti procedura de redresare financiara prin administrare speciala la cea mai mare companie de asigurari din Romania, Astra, detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu. Aceasta risca sa intre in faliment daca procedura esueaza.

Combinatul chimicOltchimRamnicu Valcea a raportat pentru 2013 pierderi de 285,08 milioane de lei,in scadere cu 50% fata de 2012, cand societatea a incheiat anul cu un rezultat negativ de 569,4 milioane de lei, potrivit situatiilor financiare preliminare.

Reducerea s-a datorat diminuarii semnificative a cheltuielilor financiare, de la 288,7 milioane de lei, in 2012, la 56,6 milioane de lei, in 2013.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 03:16
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter