COMPANII, CARIERE

Platforma online care conecteaza direct companiile cu trainerii

13 martie 2015, ora 12:13   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Razvan Dragoi.jpg
The Trainers, prima platforma online care conecteaza direct companiile cu trainerii, anunta lansarea oficiala pe piata locala de training. Proiectul, unic in regiune, a presupus o investitie initiala de 20.000 de euro pentru dezvoltarea platformei.

Modelul de business propune o noua abordare in industria de training, prin crearea unui marketplace din care companiile pot achizitiona direct servicii de training si dezvoltare personala de la expertii inscrisi in platforma. 

„Obiectivul nostru este de a construi un marketplace al celor mai buni traineri din piata si al celor mai diverse programe de training” a declarat Razvan Dragoi (foto), fondator The Trainers.

Platforma pune fata in fata cererea si oferta din piata de training, simplificand procesul de achizitie de training din orice domeniu. The Trainers se adreseaza, pe de o parte, companiilor care doresc sa desfasoare programe profesioniste de training, iar, pe de alta parte, expertilor care vor sa se alature celei mai mari comunitati de traineri profesionisti.„Industria de training din Romania trece printr-o perioada de consolidare, dupa ce criza financiara a remodelat si influentat acest sector. Inca sunt numeroase oportunitati pe care piata trebuie sa le acopere, atat in ceea ce priveste nevoile companiilor, cat si pe cele ale trainerilor. Din dorinta de a oferi mai multa transparenta in achizitia de training, a luat nastere The Trainers, o alternativa inovativa la metodele traditionale de achizitie de training. Este un proiect in acord cu timpurile pe care le traim, in care online-ul este principalul loc in care cautam inainte de a cumpara un produs sau serviciu”, a declarat Razvan Dragoi, fondator The Trainers.

The Trainers numara in acest moment peste 40 de programe de training inscrise, ce acopera 45 de domenii de activitate. La scurt timp dupa lansare, in platforma s-au inregistrat 23 de traineri, a caror experienta insumeaza peste 50.000 de ore de training livrate. 

Pentru a obtine validarea in platforma, trainerii trebuie sa parcurga o serie de pasi: sa programeze un curs deschis la care sa participe un membru din Echipa de Validare The Trainers, sa obtina feedback pozitiv din partea participantilor si din partea Echipei de Validare, sa aiba cel putin trei recomandari scrise din partea clientilor cu care a lucrat anterior. 

In ceea ce priveste companiile, The Trainers isi asuma indeplinirea obiectivelor in programele de training contractate de la trainerii certificati. Platforma pune la dispozitie companiilor posibilitatea de a solicita un program de training, in cazul in care acesta nu se regaseste printre cele deja existente. Trainerii validati vor avea acces la aceste solicitari si vor putea trimite oferte, din care companiile pot face o selectie in functie de parametrii de interes: cost, continut, timing. 

Strategia companiei pe termen mediu include extinderea business-ului in afara granitelor tarii.
 ”Avem deja semnale si solicitari care ne spun ca modelul de business poate fi adaptat si pe alte piete din Europa. Punctual, avem cereri de discutie a unor posibile colaborari in Croatia si Austria” a mentionat Razvan Dragoi. 

Monetizarea business-ului se bazeaza pe un comision fix din valoarea tranzactiilor prin platforma. Reprezentantii The Trainers planuiesc si introducerea unui „membership fee” pentru trainerii inscrisi. Compania estimeaza ca business-ul va ajunge la break-even la inceputul anului 2016, urmand ca investitia sa fie recuperata la inceputul lui 2017.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Mihai Ionescu a spus:
15/05/2015 20:26
Diletantism autohton centralizat, pe subiectele ”călduțe” (coaching, time management, vânzări eficiente, etc.), unele cu titluri corporatist-pompoase, care au creat deja o tradițe de superficialitate în instruirea profesională din România, multe oferite la preturi nesimțite (pentru cei mai puțin cunoscători). Bine că au în schimb website cu video background schmecher, ca să dea impresia de profesionalism! Vai de țara asta, din punct de vedere profesional, dacă astfel de traineri-maneliști, cu poleială corporatistă, ajung să fie băgați în continuare în seamă de mediul românesc de business!

Pe pagina de Facebook ”The Trainers”, antreprenorul nostru a răspuns comentariului de mai sus cu ”Suntem deschiși la orice opinie ...” propunând să ”dezvoltăm subiectul”. S-a răzgândit apoi, ștergând comentariile nefavorabile, după ce a primit răspunsul următor:

Sigur că putem dezvolta subiectul. Iată câteva exemple de nivel de profesionalism al ofertei de training-manelist disponibil în ”The Trainers”: Cursuri de Gândire Strategică (la prețul de 1,560 €/zi) și de Managementul Schimbării (la prețul de 780 €/zi) predate de Iulian Ioniță (34 de ani), a cărui calificare și experiență de Management Strategic este zero.

Curs de Managementul Performanței (la prețul de 910 €), predat de Cătălin Balcan (39 de ani), care în loc să se limiteze la ceea ce se pricepe, o fi zis ”Hai că-l fac eu și pe-ăsta!”, la fel ca pentru alte 8 discipline (inclusiv Coaching - cum putea lipsi?), în care-i instruiește pe cei care cad în plasa ”The Trainers”, la aceleași prețuri de expert internațional de vârf, depășindu-l ușor pe Iulian Ioniță, care mai predă doar 7 alte cursuri.

Mai rămâne ca Mircea Bazavan să predea la câteva mii de Euro/zi un curs de Balanced Scorecard (la care se pricepe, nu-i așa?), ca să avem tabloul complet al nivelului training-ului dâmbovițean disponibil pe ”The Trainers”.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 12 August 2022, 23:15
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter