COMPANII

Ponta: Batalia adevarata cu Federatia Rusa nu va fi cu arme conventionale, ci cu energie

08 septembrie 2014, ora 12:58 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
gaze.jpg
Romania trebuie sa isi consolideze securitatea energetica, a declarat luni premierul Victor Ponta, in conditiile in care, in opinia sa, "batalia adevarata cu Federatia Rusa nu va fi cu arme conventionale, ci cu energie".

"Exista un domeniu economic in care Romania a facut pasi foarte mari, in care trebuie sa faca si mai multi pasi si in care sprijinul companiilor americane este foarte mare, si anume domeniul energiei. Avem crestere in agricultura, avem crestere in productia industriala, avem cresteri de exporturi. Toate acestea depind insa de securitatea energetica, cu atat mai mult cu cat situatia politica din regiune, pe care o stim cu totii, legata de agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei, de toata aceasta stare de instabilitate si de incalcare a unei ordini pe care toti o credeam stabilita in ultimii zeci de ani, toate acestea duc de fapt la cea mai mare provocare, si anume securitatea energetica. Evident ca Romania investeste mai mult in industria de aparare, evident ca decizia NATO este binevenita, dar eu cred in continuare ca batalia adevarata cu Federatia Rusa nu va fi cu arme conventionale, ci cu energie", a afirmat prim-ministrul, la Palatul Parlamentului, la seminarul 'Promovarea Parteneriatului Strategic Economic si Comercial', destinat evaluarii impactului modificarilor legislative, organizat de Ambasada Statelor Unite, AmCham si AMRO in parteneriat cu Guvernul Romaniei.

In acest context, Ponta a apreciat ca, "daca Romania reuseste sa-si asigure independenta energetica pentru Romania si pentru Republica Moldova cel putin", atunci obiectivele stabilite la nivel economic pot fi atinse.

La eveniment mai participa presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, insarcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Dean Thompson, dar si asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa si Asia al SUA, Hoyt Lee, scrie Agerpres.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 16:28
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter