COMPANII

Ponta: Proiectul Rosia Montana se va face in baza unei legi elaborate de Parlament (Update 2)

11 noiembrie 2013, ora 16:03   | 3 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
mina.jpg
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, dupa sedinta USL in care s-a decis ca proiectul de lege transmis de Guvern sa fie respins de catre Comisia parlamentara speciala, ca proiectul minier de la Rosia Montana se va face in baza Legii cadru care urmeaza a fi elaborata de Legislativ.

Intrebat ce se intampla cu proiectul minier de la Rosia Montana, in conditiile in care USL a luat decizia politica de respingere, la nivelul Comisiei speciale parlamentare, a proiectului de lege transmis de Guvern Legislativului, Ponta a raspuns: "Pe baza legii cadru, daca se incadreaza, se va face. Daca nu, nu. Simplu. Dar trebuie facuta Legea cadru".

"Pozitia comuna a USL e aceea de a respinge proiectul de lege, dar de a da un mesaj clar ca Romania, Guvernul, USL sustin proiectele economice de anvergura, de exploatare a tuturor resurselor noastre. E un mesaj foarte clar a propos si de gazele de sist, unde pozitia e foarte clara, si a PSD si a PNL - am apreciat si pozitia PDL in acest sens - de a stimula si de a sustine impreuna un cadru legislativ larg pentru toate aceste proiecte si de a solicita tuturor institutiilor care au expertiza in domeniu sa participe la crearea acestui cadru si de a-l pune in dezbatere publica", a adaugat Ponta, citat de Mediafax.Antonescu: Raport de respingere pentru proiectul de lege Rosia Montana (Update 1)

11 noiembrie 2013, ora 14:05   | 3 comentarii publicate
antonescu.jpg
Liderul PNL Crin Antonescu a anuntat, luni, dupa sedinta USL, ca se va da raport de respingere la proiectul de lege privind exploatarea miniera de la Rosia Montana. Crin Antonescua precizat ca, in sedinta USL, s-a ajuns la consens pe acest subiect.

"Pentru comisia speciala care azi isi va da obstescul sfarsit si va da vot final... principiul este urmatorul: raport de respingere pentru actualul proiect al Guvernului si in concluzii se vor face cateva recomandari majore pentru constituirea unui cadru legislativ", a anuntat Antonescu.

"Acest proiect va fi respins", a mai spus Antonescu, precizand ca o noua lege va stabili criterii generale pentru exploatarile viitoare, scrie Mediafax.


Zi decisiva pentru Rosia Montana: Ce va decide luni Comisia parlamentara (Articol initial)

11 noiembrie 2013, ora 10:36   | 3 comentarii publicate
rmgc.jpg
Comisia parlamentara speciala pentru Rosia Montana se va reuni, luni seara, pentru a da votul final asupra proiectului de lege venit de la Guvern, in conditiile in care termenul fixat de Birourile permanente ale celor doua Camere pentru elaborarea raportului a expirat duminica.

Conducerea USL se va reuni, luni dimineata, iar tema votului final pe care Comisia pentru Rosia Montana trebuie sa il dea in ceea ce priveste proiectul de lege al Guvernului figureaza printre punctele principale de pe ordinea de zi.

Votul final in Comisia parlamentara va fi dat, asadar, in functie de decizia politica luata luni dimineata la nivelul conducerii USL.

In acest moment, conform aritmeticii din comisie, reprezentantii PNL, PC, UDMR si cei ai grupului minoritatilor pot asigura cvorumul in lipsa celor ai PSD si detin, cumulat, numarul necesar de voturi pentru a respinge proiectul in forma venita de la Guvern, noteaza Mediafax.Sedinta Comisiei parlamentare privind Rosia Montanaa fost suspendata, miercuri noaptea, dupa ce reprezentantii PPDD au avut o discutie cu Gabriela Firea pe hol si n-au mai participat la lucrari cand s-a verificat cvorumul, iar PNL i-a acuzat pe acestia de "tradare".

Comisia parlamentara privind Rosia Montana si-a reluat joi lucrarile, contrele din sala prelungindu-se cu dispute pe hol, in fata jurnalistilor, intre reprezentantii PSD si cei ai PNL.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
dani a spus:
11/11/2013 12:04
sa se porneasca proiectul asta odata, avem nevoie de investitii in economie, de bani la bugetul de stat, de locuri de munca in tara, asta si inseamna proiectul de la Rosia Montana!
 
Adrian Popescu a spus:
12/11/2013 10:28
S-a gasit metoda de a realiza ,,supapa,, prin care sa se mai piarda din presiunea exercitata asupra autoritatilor ( de rusine ) in ceea ce priveste Rosia . Ma adresez tuturor celor cu care imi este rusine ca sint contemporan ; aurul de la Rosia Montana trebuie sa ramina in tara sub orice forma . Cei care nu inteleg asta sint liberi sa paraseasca tara , nu avem nevoie de astfel de specimene la nici un nivel .
 
mircea a spus:
12/11/2013 20:05
Popescu are dreptate.Aurul trebuie tot,tot,tot sa ramana al ROMANIEI si sa beneficieze cetatenii de el,nu tot felul de smecheri veniti de nicaieri si de peste tot!Inca toti politicienii fosti si actuali nu-si inchipuie ca vor raspunde pentru praduirea economiei nationale.ici Ceausescu nu a crezut si a platit,dar ala nu a furat ci a construit.Actualii praduiesc si imprastie pe nimic ce a produs poporul roman Condus de dictator si inca nu au reusit sa termine economia.Se pare ca de 25 de ani ne conduc tot felul de incompetenti care nu stiu sa creeze nimic nou degeaba se tot angajeaza in campaniile electorale.PAI SA PLECE TOTI CIUMETII AUTOINTITULATI ,,SALVAREA PENTRU TARA".TOti promit salvarea si Romania devine pe zi ce trece mai saraca si mai belita de tot ce are!Se pare ca in politica in ultimii25 de ani au intrat numai latria,nicidecum meseriasi care puteau duce mai departe ceeace a realizat inteligenta sdi sudoarea romaneasca!
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 02:11
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter