- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Posta Romana achizitioneaza prin licitatie echipamente IT&C si aplicatii software de 2,7 mil. euro

13 Apr, 13:25 • Redactia DailyBusiness
Compania Nationala Posta Romana (CNPR) va organiza, pe 20 aprilie, o licitatie pentru achizitionarea de echipamente IT&C si aplicatii software necesare cresterii capacitatii de procesare a operatiunilor, valoarea contractului fiind estimata la 2,69 milioane de euro (TVA inclusa).
Posta Romana achizitioneaza prin licitatie echipamente IT&C si aplicatii software de 2,7 mil. euro

Denumit „Continuare migrare mediul informatic (aplicatii, baze de date, transfer de date) etapa 2”, proiectul va fi finantat din surse proprii ale CNPR si se va derula pe o perioada de 40 luni incepand de la data atribuirii contractului.

„Obiectivul principal al procesului de migrare este cresterea capacitatii de procesare de operatiuni, implicit timp de raspuns mai mic, o securitate sporita si volume mai mari de date”, se arata intr-un raspuns al biroului de presa al CNPR, citat de Mediafax.

Autoritatea contractanta solicita viitorilor participanti depunerea unei garantii de participare de 180.000 lei.

Prima etapa a proiectului s-a derulat in perioada 2008 – 2009 si a constat in mutarea bazelor de date si a aplicatiilor software de pe serverele de la nivelul subunitatilor postale din intreaga tara.

„Castigatorul licitatiei a fost IBM Romania. Valoarea contractului s-a ridicat la 4,6 milioane de euro (fara TVA), din care 2,287 milioane de euro pentru servicii de migrare si 2,312 milioane de euro pentru licente”, se precizeaza in raspunsul CNPR.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale, din care mai mult de 1.100 sunt informatizate.

Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.