- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Posta Romana imprumuta 50 mil. euro de la BERD

18 May, 08:40 • Redactia DailyBusiness
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va oferi companiei Posta Romana un credit de 50 milioane de euro destinat construirii si dotarii unui centru de sortare din Bucuresti si pentru echiparea corespunzatoare a celui din Cluj Napoca.
Posta Romana imprumuta 50 mil. euro de la BERD

Mara Popescu, purtatorul de cuvant al Postei Romane, a declarat ca acordul de finantare va fi realizat pana la finele lunii octombrie.

„Acum doi ani s-a incheiat un contract de finantare cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru un centru de sortare automat in Bucuresti si pentru dotarea celui din Cluj Napoca. Linia de credit era stabilita atunci la 50 de milioane de euro. Este posibil ca pana in octombrie sa primim finantarea”, a spus Popescu.

Acordul de finantare este al doilea realizat de Posta Romana in ultimii 2 ani. In 2007, Posta Romana a semnat un acord de credit in valoare de 50 milioane euro pentru finantarea constructiei in Bucuresti a primului centru automatizat din tara pentru sortarea trimiterilor postale si modernizarea centrului de sortare din Cluj.

Posta Romana detine in prezent o retea de peste 7.100 de subunitati postale la nivel national, distribuind saptamanal peste 8,5 milioane de trimiteri postale.

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, ce detine 74,9% din actiuni, in timp ce Fondul Proprietatea controleaza 25%.