COMPANII, CARIERE

Posta Romana, obligata sa plateasca peste 10.000 euro unui fost sef

15 iulie 2013, ora 13:15, autor(i): Madalina Pana   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
postaa.jpg
Compania nationala Posta Romana este obligata sa plateasca despagubiri de peste 10.000 de euro unui fost sef, din cauza ca l-ar fi revocat pe nedrept. Compania luase aceasta decizie in scopul cresterii profitului.

Dan Mihai Toader, presedinte si director general al Postei Romane pana in ianuarie 2009, a dat in judecata compania, pe motiv ca fost revocat pe nedrept din functie.

Saptamana trecuta, instanta a emis o sentinta prin care obliga compania de stat sa-i plateasca acestuia suma de 50.400 lei brut cu titlu de despagubire pentru "revocarea fara justa cauza" din functia de presedinte al Consiliului de Administratie.

Totodata, Posta Romana este obligata sa plateasca reclamantului si suma de circa 2.600 lei cu titlu de cheltuieli de judecata.

Compania poate inainta apel in termen de 15 zile de la comunicarea sentintei.

In februarie 2009, Posta Romana anunta inlocuirea lui Dan Mihai Toader din conducerea companiei cu Marius Vatavu.

"Consiliul de Administratie al Postei Romane a mandatat astfel o conducere care urmareste cresterea profitului, scaderea cheltuielilor si imbunatatirea condiitilor de munca pentru salariati", explicau atunci reprezentantii companiei.

Cu toate acestea,Posta Romanaa acumulat in perioada 2009-2012 pierderi de 532,9 milioane de lei, desi in fiecare an bugetul, aprobat printr-un act normativ, a fost construit pe profit.

In iulie 2013,Consiliul de Administratie (CA) al Companiei NationalePosta Romana(CNPR) l-a desemnat in unanimitate pe Marian Pantazescu in functia de presedinte al Consiliului.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
iancu lucretia a spus:
16/07/2013 07:57
interesante solutii din partea justitiei ptr acest dir care a facut contractele paguboase ptr posta cu G4S si Blue Air si ptr care o condamnare din cate stiu .interesant cum fostii dir judeteni pusi de PDL care in 2012 au fost dati afara cu surle si trambite nu au primit marea majoritate sentinte favorabile la curtile de apel desi la tribunale au castigat ,ba mai mult in 2012 au modificat CCM-ul sa nu capete nici acele 3 salarii si sa nici nu poata participa la concurs pentru postul de sef oficiu judetean de posta.Atat de frica le-a fost incat au vrut sa-i lase pe ai or sa candideze singuri ca sa castige.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 25 Octombrie 2020, 19:16
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter