- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Posta Romana va fi restructurata, pentru privatizare

19 Sep, 08:01 • Redactia DailyBusiness
Guvernul a aprobat, ieri, strategia de restructurare a companiei Posta Romana, in vederea privatizarii. Procesul, care se va incheia peste patru ani, prevede recalificari si concedieri de personal.
Posta Romana va fi restructurata, pentru privatizare

Ministrul Comunicatiilor, Karoly Borbely, a declarat, in primavara, ca la Posta Romana va avea loc anul viitor o reducere de personal de 1.500 de angajati din cei 35.000 angajati din prezent.

Strategia vizeaza, pe de alta parte, reducerea numarului de directii regionale si infiintarea unui departament pentru institutii si mari companii, considerate clienti majori.

Posta Romana este organizata in prezent in 10 directii regionale, 41 de structuri judetene, 3 sucursale specializate si o filiala, avand peste 35.000 de angajati. Fiecare directie regionala are in subordine si administreaza oficii judetene si centre regionale de tranzit.

Posta Romana a inregistrat, in primul semestru, o cifra de afaceri de aproape 700 de milioane lei, in crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut si un profit brut de 79,62 milioane lei.