COMPANII

Posta romana va investi peste 60 milioane euro anul acesta

22 martie 2007, ora 17:17   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
posta-medie.jpg
Posta Romana va investi 60 milioane euro pentru construirea si "predarea la cheie" a unui nou centru de tranzit postal in Bucuresti si pentru tehnologizarea celui din Cluj, a declarat Nicoleta Vartic, director relatii publice Posta Romana.
Din totalul investitiei, 50 de milioane euro vor fi oferite de catre BERD, reprezentand prima creditare oferita de banca fara garantii guvernamentale. In calendarul proiectului este prevazuta initierea constructiei in trimestrul IV al acestui an.

Un alt plan pentru acest an al Postei Romane este implementarea incasarii electronice a facturilor la utilitati, telefonie si a taxelor prin intermediul POS-urilor in oficii postale din mediul rural si din mediul urban. Prin implementarea acestui sistem se doreste fluidizarea activitatii la ghiseu, dar si cresterea cotei de piata. Pana in prezent, Posta Romana a instalat 1.500 de POS-uri, iar pana la sfarsitul primului semestru numarul acestora va fi de 4.000 unitati.

Implementarea serviciilor de posta hibride in toata tara prin infiintarea a noua centre in orase resedinta de judet este un alt plan al Postei Romane n 2007. Serviciile sunt dedicate marilor emitenti de corespondenta. Posta hibrida presupune ca informatia circula in format electronic pe un segment si in format clasic, traditional, pe un alt segment.Compania Nationala Posta Romana a inregistrat anul trecut un profit brut de 43,5 milioane de lei (12,3 milioane de euro), in crestere cu 9,8% fata de anul trecut. Veniturile totale au fost de 861,5 milioane de lei, ceea ce indica o crestere cu 15,2% fata de rezultatul din 2005, a completat Nicoleta Vartic.

Cifra de afaceri pe care o preconizeaza compania pe anul 2007 se ridica la peste 300 milioane euro. Cheltuielile pentru investitii sunt estimate la 88,816 milioane lei.

La finele acestui an, numarul mediu de angajati va fi de 35.500 persoane, in crestere cu 883 de angajati, in timp ce fondul de salarii este estimat la 383,564 milioane lei in 2007, cu un castig mediu lunar pe salariat de 899,37 lei.

Compania Nationala Posta Romana a inaugurat, joi, noul sediu, in care a investit aproximativ 4,4 milioane euro. La aceasta investitie se adauga trei milioane de dolari, suma platita pentru achizitionarea structurii de rezistenta a cladirii din B-dul Dacia, in luna decembrie a anului 2001, a mai adaugat Nicoleta Vartic.

Cladirea are o suprafata de aproape 10.000 metri patrati si va gazdui birourile a peste 500 de oameni, au anuntat, joi, reprezentantii societatii.

Licitatia pentru finalizarea lucrarii din bulevardul Dacia a fost castigata in urma cu doi ani de Petromservice SA, pentru patru milioane euro. Executarea lucrarilor a fost achitata prin cedarea catre Petromservice a fostului sediu pe care Posta Romana il detinea in Splaiul Unirii. Acesta este evaluat la 3,5 milioane euro.

Noul sediu central al Postei Romane e dezvoltat pe o structura cu parter, mezanin, zece etaje si doua subsoluri si va gazdui inclusiv Directia Regionala de Posta Bucure║ti, institutie care va parasi sediul din strada Matei Milo.

Posta Romana este organizata in zece directii regionale cu patru sucursale specializate: Directia de Posta Rapida, Fabrica de Timbre, Casa de Expeditii, Directia Servicii Financiare, precum si Muzeul National Filatelica.

Institutia are 34.000 de angajati ║i peste 7.100 de oficii in tara, din care 1.100 sunt informatizate.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Email man a spus:
23/03/2007 10:56
da salaru...salaru....salaru creste?
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 26 Octombrie 2020, 09:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter