COMPANII

Premieră pentru agroturismul din România: Staţii de epurare biologice cu stuf, inaugurate în Maramureş

19 octombrie 2015, ora 16:57 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Heifer - epurare cu stuf 4.jpg
Două staţii de epurare biologice (cu pat de stuf) au fost inaugurate recent în localităţile Vadu Izei şi Mara din judeţul Maramureş, o premieră pentru agroturismul din România.

Staţiile de epurare biologice fac parte din proiectul "Dezvoltarea unor tehnici ecologice pentru agroturismul din România" care este realizat cu fonduri Norway Grants alocate de către Guvernul Norvegiei.

Alocarea s-a făcut prin intermediul Innovation Norway, organizaţie norvegiană care, prin programul Green Industry Innovation Romania, a pus la dispoziţie fonduri pentru realizarea mai multor obiective privind ecologia în agroturismul din România. Sistemul norvegian de management a apelor reziduale ce foloseşte filtre cu pat de stuf va fi unic în România, fiind dezvoltat cu sprijinul NIBIO (Norwegian Institute of Bioeconomy Researh).              

Staţiile de epurare cu stuf inaugurate au ca principali beneficiari pensiunile „Casa Borlean” (Vadu Iezei) şi „Pintea Haiducul” (Mara).Promotorul proiectului Dezvoltarea unor tehnici ecologice pentru agroturismul din România este Fundaţia Heifer Project pentru România având ca parteneri NIBIO (Norwegian Institute of Bioeconomy Researh) şi Fundaţia OVR “Agro-Tur-Art”, Vadu Izei - Maramureş.            

Norvegia a început utilizarea unor astfel de sisteme de epurare biologice naturale de mai bine de 20 de ani. Din cauza climei reci, diverse ajustări au fost făcute de-a lungul anilor pentru găsirea formulei potrivite şi a materialelor cele mai rezistente, în funcţie de locaţie.

Pe lângă aceste două staţii de epurare, proiectul a avut şi alte intervenţii în favoarea ecologizării mediului: 10 platforme de beton pentru depozitarea gunoiului de grajd, menite să prevină infiltrarea nitriţilor şi a nitraţilor în pânza freatică, 50 de cutii de compost care ajută beneficiarii să obţină un îngrăşământ ecologic din resturi organice menajere şi de gradină.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 10 Iulie 2020, 02:47
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter