COMPANII, MEDIA & MARKETING, NEW MEDIA

Premiera in Romania: etichete inteligente ce pot fi scanate cu smartphone

11 iulie 2018, ora 08:13 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
etichete.jpg
Sunimprof Rottaprint, tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive, produce în premieră națională etichete inteligente, ce vor putea fi scanate de la 2 cm distanță cu un smartphone care are tehnologia NFC activată.

Etichetele inteligente sunt realizate în proiect pilot dezvoltat în parteneriat cu crama Jelna, pentru un număr limitat de sticle de vin dintr-un sortiment nou lansat. Noile etichete inteligente au un tag NFC (Near Field Communication) aplicat, care conține informația pe care producătorul dorește să o transmită și pe care o poate modifica în timp real.  

Sunimprof Rottaprint a realizat acest nou tip de produse în parteneriat cu firma de software clujeană Intuitivia Technologies, care, pe baza tehnologiei Internet of Things, a dezvoltat platforma software cu ajutorul căreia brandurile pot să realizeze o interacțiune bidirecțională cu utilizatorii sau consumatorii.  

Ne plac tehnologiile noi, iar investițiile în cercetare și dezvoltare sunt prioritatea numărul 1 a Sunimprof Rottaprint. Căutăm în permanență modalități pentru a realiza produse inovatoare pentru clienții noștri, și luăm în considerare dezvoltarea bazată pe tehnologia IoT (Internet of Things). Așa cum putem controla funcționarea centralei sau a sistemului de monitorizare de acasă direct de pe telefonul mobil, de acum ne vom putea conecta la fiecare produs. Să ne imaginăm că doar cu o simplă scanare a etichetei zaharului, de exemplu, putem avea o rețetă anume pe telefonul mobil, putem afla povestea produsului sau de unde provin ingredientele. Ne așteptăm ca brandurile care doresc să adauge ceva nou și inovator în campaniile lor de promovare și care își doresc să țină o legătură strânsă cu clienții lor să apeleze în scurt timp la etichetele inteligente”, declară Cristi Nechita-Rotta, director general Sunimprof Rottaprint.  Etichetele cu tag NFC pot fi folosite în orice industrie și sunt un instrument util pentru specialiștii în marketing. Potrivit companiei, avantajele folosirii acestui tip de etichete sunt multiple, atât pentru branduri, cât și pentru consumatorii finali. Brandurile au posibilitatea să comunice în orice moment direct și bidirecțional cu fiecare dintre clienții lor, să realizeze promoții și conținut în timp real, inclusiv la produsele aflate deja la raft.

De asemenea, pot beneficia de protecție împotriva produselor contrafăcute și pot realiza cercetări concludente despre obiceiurile de consum.  

În ceea de privește consumatorii,  aceștia au acces pe loc la informații despre produs sau brand, care îi pot ajuta la decizia de cumpărare, pot participa mai ușor la promoții și au posibilitatea să verifice autenticitatea produsului. Totodată, cu ajutorul sistemului și a platformei software dezvoltate de Intuitivia Technologies, consumatorii vor putea transmite un feedback în timp real, iar brandul le va putea răspunde.    

Sunimprof Rottaprint este cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive din România. Cu o experiență de 27 ani, compania cu sediul în Apahida, jud. Cluj, deține în prezent 4 centre logistice în România: Timișoara, Brașov, Ilfov, Pașcani și 2 centre logistice în Ungaria și Germania, în care lucrează peste 250 de angajați. În 2017, Sunimprof Rottaprint a livrat produse în 14 țări din Europa, Asia și Statele Unite ale Americii.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Articole similare
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 17:43
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter