- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Presedintele ANSVSA: Avicola Calarasi nu isi va mai reveni in urma scandalului cu salmonella

07 Nov, 18:01 • Redactia DailyBusiness
Avicola Calarasi nu isi va mai reveni economic in urma scandalului carnii de pui infestate cu salmonella, a declarat, joi, la Piatra Neamt, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Manastireanu.
Presedintele ANSVSA: Avicola Calarasi nu isi va mai reveni in urma scandalului cu salmonella

Este opinia mea
si nu doar a mea. Oricum, pierderile in sistem sunt de 20 de milioane
de euro pe zi. Am prieteni care ma suna si ma intreaba ce sa mai
manance si le raspund ca ce mananc si eu, din magazine, pentru ca
sunt respectate conditiile sanitar-veterinare”, a declarat Vladimir
Manastireanu.

Intrebat cine ar putea raspunde pentru
pierderile suferite de societatea din Calarasi daca se dovedeste ca
aceasta nu are nicio vina in acest scandal al carnii de pui infestate
cu salmonela, presedintele ANSVSA a raspuns: “Ce fac celelalte
organe ale statutului pe evaziune fiscala este treaba lor. Nu stiu
impotriva cui se vor indrepta pierderile, dar daca este evaziune
fiscala, asta este viata. Exista o autoprotectie a consumatorilor de
a nu mai cumpara de la o societatea implicata intr-un scandal”.

Pe de alta parte, presedintele ANSVSA a
subliniat ca in acest caz, siguranta alimentara a cetateanului nu a
fost pusa in pericol.

“Mergand pas cu pas pe firul
verificarilor am descoperit bresele in acest nou scandal. Este vorba
de respectarea regulamentelor. Am descoperit pe documentele de la
Avicola Calarasi ca toate analizeze s-au facut la un laborator privat
si au iesit foarte bine aceste analize. Facem verificari si la acel
laborator privat. Am descoperit ca ar putea exista probleme pe zona
de depozitare la modul general, nu neaparat la lanturile de magazine.
Trebuie sa vedem daca legislatia sanitar-veterinara este respectata,
daca personalul are carnetele de sanatate la zi, daca manipularea se
face corespunzator, daca programul de combatere a rozatoarelor a fost
aplicat”, a declarat presedintele ANSVSA, citat de Agerpres.
 
Vladimir Manastireanu a precizat ca
cele mai mari cantitati de carne de pui au ajuns in judetele
Bucuresti, Brasov, Cluj, Suceava, Braila si Prahova, si indiferent de
ce tulpina de salmonela va fi descoperita, intreaga cantitate de
carne cu probleme va fi distrusa.

Citeste si:

Carne stricata sau gripa aviara: De ce
se tem mai mult romanii

Scandalul
Avicola Calarasi: Ce prejudicii inregistreaza industria