COMPANII, LIFESTYLE

Prima locomotiva pictata cu motive traditionale va pleca in iulie din Bucuresti spre Constanta

20 iunie 2015, ora 12:19 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Locomotiva inainte de a fi pictata
Locomotiva inainte de a fi pictata
Prima locomotivă din România pictată cu motive tradiționale românești (Hora) va circula pe ruta București-Constanța la începutul lunii iulie.

La finalul sezonului estival, locomotiva Hora va intra în componența trenurilor care vor circula pe Valea Prahovei, promovând în continuare simbolurile tradiționale.

Incepând de joi, 18 iunie, artistul vizual Carmen Nistor- autorul creației- și-a mutat atelierul de pictură în Depoul CFR, acolo unde va pune arta pe roate. Alături de Carmen vor sta în primele zile de lucru tehnicieni specializați din cadrul diviziei Policolor Automotive care vor ajuta la realizarea creației artistei.

Locomotiva Hora presupune o lucrare de artă ce va acoperi aproximativ 150 de mp (ambele laturi și o parte din capetele propulsorului electric) și va fi implementată într-o perioadă record de timp (mai puțin de 3 săptămâni), pentru a reveni în circuitorul feroviar în plin sezon estival.  Tema artistică propusă pentru locomotivă este Hora Românească, cu trimitere la motive tradiționale românești întâlnite în cusăturile țărănești, artistul stilizând în perechile dansatorilor din Horă principalele porturi tradiționale românești din zonele istorice ale țării.

Pentru realizarea creației, artistul va lucra cu vopseluri rezistente la uzura provocată atât de rularea propriu zisă pe traseu a locomotivei, cât și de intervențiile specifice de spălare/curățare/degresare a acesteia,  după revenirea în circulație.  

Materialele necesare (vopsea, chit, diluant, lac, intăritor) sunt puse la dispoziția artistei Carmen Nistor și a operatorului de servicii de transport CFR Călători de către Policolor Automotive, divizia de soluții integrate pentru domeniul autorefinish.  

Carmen Nistor este artist vizual și doctorand in Arte vizuale la Universitatea Națională de Arte din București, cu expoziții naționale și internaționale. După 13 ani de activitate în marketing, lucrând pentru companii multinaționale, aceasta a decis să-și urmeze vocația de artist. A renunțat la o carieră în busines și o ia de la zero, inclusiv din punct de vedere al studiilor prin înscrierea și absolvirea Artelor.

La 6 ani după acel moment, Carmen a prezentat la New York, Varna, Bucuresti, Cluj propriile sale expoziții.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 28 Ianuarie 2020, 16:29
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter