COMPANII

Primarii comunelor Jilava si Snagov, trimisi in judecata de DNA pentru mita de milioane de euro

14 februarie 2012, ora 17:37   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
euros.jpg
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a primarilor comunelor Jilava si Snagov, pentru mita de milioane de euro.

Adrian Mladin, primar al comunei Jilava, este acuzat de luare de mita, fals intelectual in forma participatiei improprii, instigare la infractiunea de spalare a banilor si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie.

Apostol Musat, primarul comunei Snagov, este acuzat de trafic de influenta, in forma continuata, fals intelectual, in forma participatiei improprii, instigare la infractiunea de spalare a banilor, asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie.

In aceeasi cauza au mai fost trimisi in judecata, in stare de libertate, si Gheorghe Roman, vicepresedintele Consiliului judetean Ilfov, Ovidiu Szasz, finul primarului comunei Jilava, Ion Scateanu, persoana din anturajul primarului comunei Snagov, Roxana Curpene si Eugenia Cutaru - notari publici, Octavian Valentin Lungu, Marinica Bozdoro, Florin Vacaru si Vildan Suliman - administratori de societati comerciale.In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in calitate de primar al comunei Jilava, inculpatul Mladin Adrian i-a pretins unui denuntator suma de 500.000 euro din care, la data de 19 septembrie 2011, a primit 50.000 euro, pentru ca, abuzand de prerogativele functiei, sa dispuna intocmirea, de catre Comisia Locala de Fond Funciar, a unui plan parcelar in care sa fie incluse toate terenurile denuntatorului in suprafata totala de 23,8 ha, iar loturile sa fie alipite.

"La data de 28 iulie 2011, inculpatul Mladin Adrian l-a determinat pe finul sau Szasz Ovidiu sa incheie un contract de cesiune fictiv, la notariat, cu denuntatorul, prin care acesta din urma sa ii cedeze drepturile asupra a doua terenuri. In realitate, acest contract a fost incheiat doar pentru a garanta si a ascunde savarsirea infractiunii de luare de mita si totodata de a ascunde originea ilicita a celor doua terenuri", au spus procurorii DNA.

Ei au adaugat ca in "activitatea infractionala" a intervenit si inculpatul Musat Apostol care, in calitate de primar al comunei Snagov, "a lasat sa se creada ca are influenta asupra primarului Mladin Adrian si asupra directorului Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliare Ilfov si ca, in virtutea acestei influente, ar putea sa grabeasca demersurile de obtinere a documentelor cadastrale pentru denuntator. In schimb, i-a pretins denuntatorului, atat direct cat si prin intermediul lui Scaeteanu Ion, suma de 1.100.000 euro, fiind sprijinit si de inculpatul Lungu Octavian Valentin".

Procurorii DNA au mai spus ca, pentru a ascunde si garanta obtinerea mitei, primarul Musat Apostol l-a determinat pe inculpatul Scaeteanu Ion sa intocmeasca, la notariat, la data de 6 iulie 2011, un contract de imprumut fictiv cu denuntatorul, din care sa rezulte ca Scaeteanu Ion l-ar fi imprumutat pe denuntator cu suma pretinsa drept mita (1.100.000 euro), iar imprumutul sa fie garantat cu terenurile denuntatorului. Prin contractul respectiv se ascundea originea ilicita a sumelor de bani pretinse cu titlu de mita. In cele din urma insa, Scaeteanu Ion a incheiat un contract din care rezulta ca el l-ar fi imprumutat pe denuntator cu suma de 2.500.000 euro.

"In perioada iulie-septembrie 2011, notarul public Curpene Roxana, inculpata in cauza, l-a sprijinit si ajutat pe Scaeteanu Ion in toate demersurile facute in vederea obtinerii sumei de 2.500.000 euro drept mita de la denuntator, inclusiv sa incheie un contract de imprumut fictiv cu denuntatorul.

Inculpata Cutaru Eugenia, notar public, l-a sprijinit si ajutat pe denuntator sa intocmeasca acte autentice, cunoscand ca prin acestea se atesta imprejurari necorespunzatoare adevarului, intrucat ascund si totodata garanteaza darea unor sume mari de bani sub forma de mita.

La randul sau, prin intermediul primarului comunei Snagov Musat Apostol, inculpatul Roman Gheorghe, in calitate de vicepresedinte al Consiliului judetean Ilfov, a pretins suma de 100.000 euro denuntatorului, lasand sa se creada ca are influenta asupra directoarei Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Ilfov, astfel incat sa o determine sa avizeze planul parcelar intocmit de Comisia Locala de Fond Funciar a comunei Jilava si a emite, cat mai urgent, documentele cadastrale pentru aceste terenuri.

Pe fondul demersurilor denuntatorului, au intervenit si inculpatii Bozdoro Marinica, Vacaru Florin si Suliman Vildan care i-au pretins acestuia suma de 1.500.000 euro, lasandu-l sa creada ca au influenta asupra primarului Mladin Adrian, astfel incat acesta sa actioneze in conformitate cu pretentiile denuntatorului.

In cursul anului 2011, planul parcelar a fost intocmit, iar Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Ilfov a emis documentele cadastrale respective.

S-au luat masuri asiguratorii in sensul instituirii unui sechestru asupra unor bunuri imobile ale inculpatului Mladin Adrian, pana la concurenta sumei de 50.000 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii DNA au amintit ca, la data de 22 decembrie 2011, la cererea lor, Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea preventiva a inculpatilor Szasz Ovidiu Mladin Adrian, Musat Apostol si Roman Gheorghe pe o perioada de 29 de zile.

La aceeasi data, instanta de judecata a luat masura obligarii de a nu parasi localitatea fata de inculpatele Cutaru Eugenia si Curpene Roxana, pe o perioada de 29 de zile.

La data de 30 ianuarie 2012, inculpatului Roman Gheorghe i s-a admis cererea de eliberare provizorie sub control judiciar, iar la data de 10 februarie 2012, s-a admis cererea de eliberare provizorie a inculpatului Szasz Ovidiu.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Mirela Predan a spus:
15/02/2012 15:37
apostol musat este nevinovat
in baza probelor existente la dosar. totul este o inscenare politica de cea mai
josnica factura a dna, la cererea lui gabriel oprea, folosindu-se de interlopul
psihopat florian puiu, care, potrivit legii, ar fi trebuit sa fie si el sub
acuzare., nu este, inseamna ca procurorii au incalcat legea si pot fia cuzati
de complicitate!!! noi, oamenii din snagov, vom fi alaturi de primarul nostru,
apostol musat! stim ca nu este voinovat si nu vrem sa fim partasi la aceasta
mascarada nemernica a justitiei. rusine justitiei din romania!!!
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 02 Iulie 2022, 13:08
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter