COMPANII, CARIERE

Primul roman numit director general al GSK România

02 aprilie 2018, ora 12:33 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Dana Constantinescu_02.jpg
Începând cu 1 aprilie 2018, Dana Constantinescu va deveni primul român numit la conducerea GSK România în calitate de Director General. Dana preia acest rol de la Andre Vivan da Silva, care a fost promovat anul acesta Vicepreședinte și Cluster Area Director pentru GSK Europa de Sud Est.

Cu o experienţă de 20 de ani în cadrul GSK, Dana Constantinescu va conduce echipa de management a GSK România cu obiectivul de a creşte accesul pacienților din România la medicamentele și vaccinurile sale inovatoare, de a continua dezvoltarea business-ului responsabil din punct de vedere etic şi social și de a alinia strategia locală cu cea a grupului GSK.

Ea preia de la 1 aprilie 2018 rolul de Director General al diviziei de produse farmaceutice în România, fiind promovată din poziția de Corporate Affairs, Communication and Vaccines Director.

În ultimul an, Dana a coordonat activitățile de Corporate Affairs, Market Access, Public Health și PR & Comunicare, precum şi echipa de vaccinuri.În plus, a fost responsabilă de elaborarea strategiei pentru îmbunătățirea accesului pacienților la medicamentele GSK, precum și de coordonarea și implementarea strategiei privind relaționarea cu partenerii externi la nivelul autorităților și a asociațiilor profesionale din care GSK face parte.

Numirea Danei vine în contextul strategiei GSK de promovare şi dezvoltare a oamenilor din organizație, prin susținerea şi implementarea unei culturi axate pe performanţă. Unul dintre principalele obiective ale GSK este de a dezvolta și recunoaște talentele locale prin promovarea în roluri de top management a oamenilor crescuți intern în cadrul companiei, aceștia fiind încurajați să înțeleagă toate aspectele specifice business-ului GSK.

Până în prezent, 32 de români din GSK România au fost avansați în funcții regionale sau la nivel de grup în cadrul GSK Global. Absolventă a Universității de Medicină și Stomatologie Carol Davila din București, Dana are experiență atât în domeniul medical, ca medic, cât și în industria farmaceutică. S-a alăturat echipei GSK în 1999, ca Reprezentant Medical, fiind apoi numită Medical Advisor, cu responsabilități pentru branduri cheie, precum Seretide.

De-a lungul carierei, Dana a ocupat funcția de Medical Affairs Manager, Medical & Regulatory Director, Business Unit Director pentru divizia Specialty Care (francizele de Respirator, Urologie, Oncologie și HIV), Therapy Area Lead Respiratory şi Corporate Affairs, Communication and Vaccines Director, începând din februarie 2017.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Articole similare
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 25 Februarie 2020, 02:36
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter