COMPANII

Principesa Margareta: Casa Regala va sprijini inflorirea valorilor de la Rosia Montana

04 septembrie 2013, ora 16:28 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
familiaregala_0021.jpg
Casa Regala va sprijini, in orice fel posibil, salvgardarea si inflorirea virtutilor si valorilor de la Rosia Montana, afirma principesa Margareta.

"Casa Regala a Romaniei, care a fost martora directa a prabusirilor identitare, institutionale si economico-sociale din a doua jumatate a secolului trecut, nu are cum sa fie indiferenta la drumul Rosiei Montana in viitor. Alaturi de Academia Romana, de Bisericile Ortodoxa si Catolica si de societatea civila, Familia noastra va sprijini, in orice fel posibil, salvgardarea si inflorirea virtutilor si valorilor Rosiei Montana, asa cum s-au daltuit ele timp de doua mii de ani", se precizeaza intr-un comunicat al Biroul de Presa al Regelui Mihai I.

In comunicat, semnat, in numele Familiei Regale, de principesa Margareta, se mai arata ca "virtutile si personalitatea Rosiei Montana isi trag seva din destinul ei aproape unic", asezarea posedand "o traditie bi-milenara, iar uimitoarele sale galerii, pastrate in vreme, vorbesc despre epoca daco-romana, despre cea medievala si despre cea moderna", dar si "o frumusete naturala si o traditie vie, care salasluiesc deopotriva in armonia naturii si in sufletele si mintile oamenilor care o locuiesc".

Potrivit sursei citate, "multe sunt motivele pentru care Rosia Montana ar trebui sa fie un exemplu de conectare, armonie, prosperitate si un model de dezvoltare europeana din Mileniul III, din pacate, felul in care tinutul a fost tratat in ultimii patruzeci de ani atentand serios la prezentul si viitorul lui", citeaza Agerpres.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 20 Octombrie 2020, 03:24
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter