COMPANII

Producatorii de medicamente nu sunt de acord cu noua taxa clawback. Guvernul ignora propunerile lor

24 august 2012, ora 18:22 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
pastile.jpg
Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice (APMGR) respinge noua taxa clawback, aprobata joi, si afirma ca Guvernul "continua sa ignore propunerile producatorilor si revine la formula anterioara - inechitabila, imprevizibila si aspru criticata, inclusiv de catre FMI".

Potrivit asociatiei, chiar daca guvernul a eliminat din formula de calcul cuantumul TVA, producatorii de medicamente vor fi in continuare obligati sa plateasca o taxa pentru veniturile intregului lant de distributie (care include adaosurile practicate de distribuitori si farmacii), noteaza Mediafax.

Intrucat marjele practicate in acest moment reprezinta insumat 38% din pretul de raft al medicamentelor generice, producatorii platesc in mod injust sume mult mai mari sub forma taxei clawback.

De curand, in legatura cu acest subiect, Dragos Damian, presedintele Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR), afirma ca "taxa clawback din trimestrul al doilea este la acelasi nivel cu cea din primul trimestru, iar 60% din valoarea ei nu ar trebui suportata de producatorii de medicamente generice, aceasta fiind un nonsens fiscal si economic".

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 17:54
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter