COMPANII

Producatorul de usi de garaj MCA a incasat 8,2 mil. euro in 2012

04 februarie 2013, ora 15:36 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Ciprian-Oprea-director-general-MCA.jpg
Producatorul de usi de garaj MCA Grup a incheiat anul 2012 cu afaceri de 8,2 milioane de euro, mentinandu-se la acelasi nivel comparativ cu finele anului anterior, pe o piata in scadere cu aproximativ 16%.

Producatorul a vandut anul trecut 6.200 de usi sectionale (rezidentiale si industriale), cu 4% mai multe fata de 2011, si 13.400 de rulouri exterioare, in crestere cu 10%.

Analizand situatia de pe piata locala a usilor de garaj, ca numar de unitati vandute s-a inregistrat un declin de 10% in 2012, pana la 14.500 de unitati, evolutie atribuita si scaderii cu 10% a numarului de autorizatii de constructie eliberate in 2011. Ca valoare, scaderea este chiar mai abrupta, de 16%, pana la aproximativ 10 milioane de euro, adancita de erodarea preturilor.

Alti factori care au contribuit la aceasta evolutie a pietei sunt instabilitatea politica, a carei influenta a determinat oprirea temporara a lucrarilor in cazul unor proiecte industriale mari, precum si contextul economic national si international nefavorabil si fluctuatiile cursului valutar.

In ceea ce priveste cota de piata, brandului MCA ii revin, pe partea de usi de garaj, aproximativ 32 de procente, pastrandu-si pozitia din 2011, iar la rulouri se mentine la o cota de piata de 15%.

In 2012, afacerile MCA pe plan extern au adus 13% din totalul businessului (peste 1 milion de euro), in crestere fata de aportul adus in 2011, dar sub estimarile companiei. Fata de suma incasata anul trecut din export, cresterea este de 20%.

“Planurile noastre pentru 2012 pentru pietele externe vest-europene s-au dovedit a fi mai greu de indeplinit decat ne asteptam la inceputul anului. Concurenta cu care ne-am confruntat vine preponderent din Polonia, iar o alta piedica a fost reticenta partenerilor externi de a plati in avans. Companiile straine se asteapta la termene de plata sau cel mult plata la livrare, situatie pe care noi dorim s-o evitam deoarece avem deja experienta unei <<tepe>> in Austria. Insa nu ne descurajam, ci dimpotriva, tintim in continuare o crestere a vanzarilor la export, spre 30% din afaceri, mai ales pentru ca ne asteptam la un an greu pe plan local”, a declarat Ciprian Oprea (foto), directorul general al MCA.Astfel, strategia companiei vizeaza nu neaparat o crestere, cat mai ales o consolidare a businessului.

MCA Grup este controlat de societatea MILCA. Producatorul roman are o fabrica la Jilava, langa Bucuresti, si asigura o acoperire nationala printr-o o retea de peste 1.000 de colaboratori. Compania exporta regulat in Belgia, Franta, Austria, Serbia, Bulgaria, Moldova si Italia, iar in 2012 a livrat punctual si in Nigeria, Suedia si Elvetia.

Pe aceasta piata se mai afla firme precum RTH, Smilo.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 19 Septembrie 2019, 01:23
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter