COMPANII

Productia de vagoane de marfa romanesti va fi reluata sub management german

12 iulie 2012, ora 14:05, autor(i): Raluca Abrihan 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
vagon de marfa.jpg
Astra Rail Industries SRL anunta preluarea principalelor active specifice productiei de vagoane de marfa si material rulant de la fabricile Astra Vagoane Marfa Arad,á MevaDrobeta Turnu Severin si Romvag Caracal. Cele trei companii aflate in insolventa, au fost cumparate recent de investitorul german cu o suma de pesteá 30 de milioane de euro.

Cu o capacitate anuala combinata de pana la 5.000 de vagoane de marfa de diferite tipuri, si cu hale de productie ce acopera o suprafata insumata de 357.000 metri patrati, Astra Rail Industries devine fabricantul de material rulant feroviar cu cea mai mare capacitate potentiala de productie din Europa.

Investitiile initiale vor fi de pana la 10 milioane de euro in primele 12 luni, pentru a ridica toate fabricile la standarde occidentale de calitate. Acestea se adauga la investitiile in noi echipamente de procesare realizate la toate cele trei fabrici in ultimii cinci ani.

ôIn ultima perioada, clientii ezitau sa plaseze comenzi, din cauza starii de insolventa in care s-a aflat compania.Dar acum exista un sentiment se incredere, si clientii au inceput deja sa ne contacteze. Compania este gata sa preia comenzi si sa beneficieze de revenirea care se simte pe piata internationala,ö a declarat Bernd Bose, CEO Astra Rail Industries.Principala piata de distributie a companiei este Europa, dar in curand ea isi propune sa se lanseze pe piete noi, precum Rusia sau Orientul Mijlociu.

Pentru a face un prim pas in ceea ce priveste promovarea Astra Rail Industries va participa la Expozitia Inno Trans, organizata in perioada 18-21 septembrie 2012 la Berlin. La acest eveniment compania isi va prezenta cateva din cele mai reprezentative produse, inclusiv un vagon cisterna si un boghiu.

In prezent, Astra Rail Industries are in total 1500 de angajati, si anunta ca va mai face recrutari in perioada urmatoare.

ôCel putin 200 de noi angajati se vor alatura companiei in viitorul apropiat, cei mai multi dintre acestia la fabrica din Drobeta Turnu Severinö, spun oficialii companiei. á

Preluarea activelor de productie feroviara de catre Astra Rail Industries a inceput in octombrie 2011 si s-a incheiat la inceputul lui iulie 2012. Investitie facuta de catre omul de afaceri german Thomas Manns este prima pe care acesta o face in Romania, cu toate ca in ultimii zece ani el a fost activ in diverse domenii de business, inclusiv cel al camioanelor si remorcilor, in Europa de Est.

Unitatile de productie ale Astra Rail Industries


Compania va reuni procesele de productie din Arad, Caracal si Drobeta Turnu Severin sub un management unic, integrat. Sediul companiei se afla la Arad, care va fi centrul deciziilor operationale si executive pentru toate cele trei unitati de productie. á

Fabrica din Arad si-a inceput productia in 1891. In cei peste 100 de ani de activitate a produs in principal material rulant, vagoane de marfa, de pasageri si locomotive. De la infiintare, fabrica din Arad a produs peste un sfert de milion de de vagoane pe care le-a exportat in peste 35 de tari din intreaga lume. Prin dezvoltari succesive, retehnologizari si modernizarea liniilor de productie, fabrica si-a extins gama de produse, astfel incat in prezent unitatea din Arad poate produce majoritatea tipurilor de vagoane de marfa si boghiuri de tip Y in halele sale, care acopera o suprafata de 150,000 metri patrati.

Fabrica de la Drobeta Turnu Severin a fost infiintata in 1882 si a reprezentat un nume traditional in industria feroviara timp de peste 126 de ani. Halele de productie ale acestei fabrici acopera aproximativ 93,000 metri patrati. Gama de produse include majoritatea tipurilor de vagoane, care sunt fabricate in concordanta cu standardele locale si VPI, mentenanta si reabilitare.

Fabrica de la Caracal a fost deschisa in 1973, a fost unul din cei mai mari producatori de vagoane de marfa din lume si a exportat produse in special in Europa de Est. In perioada sa de varf, fabrica avea 5.000 de angajati care lucrau in trei schimburi si produceau 5.500 de vagoane pe an. Din 1973, aici s-au produs peste 70.000 vagoane noi, din care 50.000 au fost exportate in spatiul fostei Uniuni Sovietice, in Franta, Cehia, Slovacia, Hungaria s.a.m.d.á Suprafata acoperita a fabricii este de de 114.000 metri patrati.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 30 Octombrie 2020, 05:45
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter