COMPANII

Proprietarul celei mai mari podgorii bio din regiune anunta vanzari cu 10% mai mari de vinuri organice

10 februarie 2016, ora 17:55 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
foto: stocksnap.io
foto: stocksnap.io
Piața de vinuri bio se află încă în stadiul de început, iar concurența este redusă având în vedere riscurile pe care le comportă o astfel de afacere și condițiile naturale pretențioase de care are nevoie o astfel de plantație, spun reprezentantii Senator Wine.

“La nivelul pieței este greu să se înregistreze schimbări majore, însă, în cazul nostru, observăm o tendință  de apreciere a consumului de soiuri românești. Putem spune că la Senator Wine soiurile 100% românești au avut o creștere de 15% în 2015, față de anul precedent. Obiectivul nostru pentru 2016 este să păstrăm procentul de creștere pe aceste game și chiar să-l maximizăm. Dealtfel, suntem singurii producători de pe piață care au dedicat o gamă întreagă soiurilor 100% românești, sub numele Monșer, ceea ce presupune și un efort consistent de marketizare pe care îl facem constant de mai mult de doi ani ”, precizează George Neacșu, director Senator Wine.

Compania
a reunit în gama Monșer nu mai puțin de 10 soiuri 100% românești, unele dintre acestea fiind foarte rare cum ar fi Băbeasca Neagră, Zghihara, Busuioaca de Bohotin sau Băbeasca Gri.

De altfel, în România Senator Wine este singurul producător care cultivă și vinifică Băbeasca Gri.“Românii încep să își aprecieze din ce în ce mai mult vinurile tradiționale. În plus, nici străinii nu se lasă mai prejos. La toate târgurile internaționale la care am participat cu soiurile românești am surprins de fiecare dată vizitatorii, iar asta arată că putem concura oricând și oriunde, fără emoție, cu vinurile din soiuri internaționale. O altă certificare vine din China unde vindem constant de doi ani, chinezii fiind mari amatori de Băbească Neagră și de Fetească Neagră”, explică George Neacșu.

Senator Wine a trimis la export în 2015 peste 800.000 de sticle de vin în China, Rusia, Japonia și  Canada.

„În 2016 ne vom lărgi focusul și pe alte piețe, în prezent aflându-ne în diverse faze de tatonare. Vorbim despre Coreea de Sud, țările Benelux și Marea Britanie. În 2016 ne așteptăm să depășim 1.200.000 de sticle la export. Am fi atins și în 2015 această cifră, însă comenzile pe care le așteptam pentru a ajunge la acest nivel au sosit spre finalul anului din Rusia, iar livrările le-am făcut în ianuarie 2016”, mai precizează George Neacșu.

În Federația Rusă Senator Wine furnizează vinuri pentru unul din cele mai importante lanțuri de retail , rețeaua X5 , care deține în jur de 5000  de magazine. 

În România compania este prezentă în 80% din rețelele de retail, intenția fiind ca în 2016 să acopere în totalitate și această piață.

Senator Wine cultivă în acest moment peste 800 de hectare de viță de vie, dintre care 250 de hectare sunt reprezentare de plantația ecologică de la Însurăței, județul Brăila.

Aceasta este cea mai mare plantație de acest tip din sud-estul Europei și una dintre cele mai mari la nivelul întregului continent.

Vinul organic ocupă o pondere de aproximativ 25-30% din producția actuală totală a Senator Wine. Luând în calcul faptul că podgoria BIO de la Însurăței este încă tânără și nu a ajuns la capacitatea sa maximă, se preconizează ca această pondere să crească în următorii ani.

Tendințele pieței de vinuri organice arată deschiderea mai mare a consumatorilor față de anii trecuți, compania înregistrând vânzări cu aproximativ 10% mai mari pe acest segment față de 2014.

Senator Wine a încheiat 2015 cu o cifră de afaceri de aproximativ 15,6 milioane de lei, în creștere cu 20% față de 2014.

Senator Wine expolatează podgorii în trei zone ale țării: la Huși, Vrancea și Însurăței. Compania are un portofoliu ce include șapte game de vin.

Cea mai importantă gamă pentru piața din România este Monșer, cu 10 soiuri 100% românești. Acestei game i se adaugă Omnia (bio) și Suav pentru zona de retail. Pentru HoReCa au fost dezvoltate vinurile din gamele Varius, Glia, Hereditas și cupajele Senator Private Collection. 
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 25 Iunie 2021, 15:33
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter