- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Radu Caprau este noul Retail Manger al OMV Romania

26 May, 13:40 • Redactia DailyBusiness
Radu Caprau a fost numit Retail Manager OMV Romania de la 1 mai 2008, in locul lui Vlad Seitan, care a preluat functia de Head of International Marketing in cadrul Grupului OMV, au informat luni reprezentanti ai companiei.
Radu Caprau este noul Retail Manger al OMV Romania

In calitate de Retail Manager OMV Romania, Radu Caprau va fi responsabil, la nivel operational, de dezvoltarea cantitativa si calitativa continua a statiilor de distributie carburant OMV din Romania.

In acelasi timp, Caprau detine in cadrul OMV si functia de Head of Avanti International, iar pana la 1 septembrie 2008, el va coordona si activitatile de retail ale OMV in Bulgaria.

Radu Caprau (33 ani), cu experienta in retail-ul international, este absolvent al Universitatii Economice din Brasov, specializarea Management.

Caprau a inceput sa lucreze pentru grupul austriac de petrol si gaze naturale OMV in 2000, ca manager regional pentru Romania. In perioada 2003-2004 s-a ocupat de monitorizarea competitiei si analiza preturilor de pe piata.

In 2004, preia conducerea a 75 de statii de distributie carburant OMV din Bulgaria. In 2006, adauga o noua pozitie functiei sale de Retail Manager in cadrul OMV Bulgaria, devenind manager general al Avanti International. Avanti International este un lant de 200 statii, in 6 tari, un brand ce apartine grupului OMV.

Radu Caprau gestioneaza, in prezent, 72 de statii OMV in Romania. Cota de piata a companiei in Romania, piata pe care OMV este prezenta din 1998, este de aproximativ 10%.

Pe langa carburant, in statiile OMV se gasesc magazinele si restaurantele Viva, alaturi de o gama larga de servicii, ce acopera diverse nevoi ale consumatorilor aflati „in miscare”: de la servicii de spalatorie auto pana la plata facturii la telefonul mobil si servicii bancare (transfer rapid de numerar, plata facturilor de leasing sau a ratelor bancare).

OMV Romania Mineraloel este prezenta in Romania din anul 1998, avand sediul in Bucuresti si functionand ca o sucursala detinuta in totalitate de OMV, grupul lider in industria de petrol si gaze din Europa Centrala.

Grupul OMV activeaza in 13 tari in domeniul Rafinare & Marketing (R&M). In domeniul Explorare & Productie (E&P), OMV activeaza in 21 de tari pe cinci continente. OMV vinde peste 13 miliarde m3 de gaze naturale pe an. Prin centrul de gaze naturale de la Baumgarten, Austria, OMV transporta anual aproximativ 52 miliarde m³ de gaze naturale. Centrul de gaze naturale OMV (Central European Gas Hub) este printre primele trei din Europa.

OMV este unul dintre cele mai mari grupuri de petrol si gaze din Europa Centrala, avand rezerve de petrol si gaze de aproximativ 1,22 miliarde bep (barili echivalent petrol), o productie zilnica de aproximativ 321.000 bep si o capacitate anuala de rafinare de 26,4 milioane tone.

In prezent, OMV detine peste 2.538 de statii de distributie carburant in 13 tari. Cota de piata a grupului in segmentul de rafinare si marketing in regiunea Dunarii este in prezent de 20%.