- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Rafinaria Steaua Romana isi intrerupe activitatea pentru 3 luni

03 Apr, 17:38 • Redactia DailyBusiness
Rafinaria Steaua Romana din Campina isi va intrerupe activitatea incepand de miercuri, pentru o perioada de 3 luni, pe fondul lipsei de materii prime.
Rafinaria Steaua Romana isi intrerupe activitatea pentru 3 luni

In aceasta perioada, salariatii se vor afla in somaj tehnic, urmand sa primeasca 75% din salariu. Decizia a fost luata de Consiliul de Administratie al rafinariei in 24 martie.

Conducerea rafinariei a anuntat, la inceputul lunii martie, ca a decis concedierea colectiva a celor 409 angajati ai societatii, din cauza lipsei de materii prime, motivand ca rafinaria nu mai poate functiona deoarece nu dispune de fonduri.

Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor Publice, a afirmat, la 4 martie, ca statul va plati esalonat datoriile catre Steaua Romana.
Rafinaria a trecut anul trecut pe pierderi, cu un rezultat negativ de 28,57 milioane lei (7,76 milioane euro), in pofida faptului ca afacerile au sporit cu o treime fata de 2007, potrivit rezultatelor financiare transmise Bursei.

Totusi, afacerile companiei au avansat cu 33%, la 476,83 milioane lei (129,57 milioane euro), comparativ cu nivelul cifrei de afaceri din 2007, de 357,75 milioane lei.

Titlurile STRO a se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq. Ultimele tranzactii cu actiunile rafinariei au avut loc la 23 martie, la un pret de 0,3 lei, in crestere cu 11,11%.

Capitalizarea companiei este de 12,4 milioane de lei (2,96 mil.euro). Potrivit ultimelor raportari, compania este controlata de Omnimpex Chemicals, cu o detinere de 82,46% din actiuni.