COMPANII

Reactia castigatorului licitatiei Metrorex de 440 mil. euro la suspiciunile de coruptie

29 aprilie 2015, ora 13:05 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
metroucaf.jpg
Castigatorul desemnat al licitatiei organizate de Metrorex pentru achizitia garniturilor de tren pentru Magistrala 5, Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, S.A (CAF), ia nota de decizia Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) de a suspenda solutionarea contestatiilor depuse de doi participanti la licitatie, pana la finalizarea cercetarilor in aceasta cauza.

Referindu-se la informatiile aparute in presa privind o presupusa alterare a procedurii de achizitie publica, reprezentantii companiei spaniole au declarat: "CAF nu poate sa comenteze procedura judiciara aflata in derulare. Asteptam cu incredere finalizarea cercetarilor in acest caz si incheierea procesului de solutionare a contestatiilor si ne exprimam deplina disponibilitate de a coopera cu autoritatile romane in vederea clarificarii oricaror suspiciuni legate de procedura de achizitie publica."

"Compania noastra opereaza, in toata lumea, in concordanta cu un cod de conduita care prevede reguli foarte stricte referitoare la raporturile dintre angajatii CAF si reprezentantii institutiilor publice. Regulile noastre impun angajatilor sa se conformeze intrutotul cu legile statului in care isi desfasoara activitatea. Este interzisa oferirea de beneficii reprezentantilor institutiilor publice, in afara practicilor comerciale uzuale permise de legile in vigoare si utilizate de toate companiile din industrie," au subliniat reprezentantii companiei spaniole.

Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, S.A (CAF) este unul dintre principalii producatori la nivel mondial de trenuri si sisteme feroviare. CAF are sediul principal in Beasain, Guipúzcoa (Tara Bascilor, Spania) si este o companie listata la Bursa din Madrid. Garniturile de metrou produse de CAF ruleaza in prezent in numeroase capitale din lume, inclusiv in Bruxelles si Washington, D.C.Astra Vagoane Calatori, detinuta de omul de afaceri Valer Blidar, si Alstom Transport, parte a grupului francez Alstom, au contestat la CNSC licitatia organizata de Metrorex pentru cumparare a 51 trenuri noi pentru Magistrala 5, atribuita, potrivit mai multor surse din piata, companiei spaniole CAF.

Contestatiile au fost depuse vineri si luni, iar cele doua cereri au fost conexate. Licitatia vizeaza achizitia a minim 43 si maxim 51 de trenuri pentru Magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon, cu 258, respectiv 306 vagoane, printr-un acord-cadru cu pana la patru contracte subsecvente. 

Pentru acest contract, cu o valoare estimata de aproximativ 440 milioane euro, cu TVA, Metrorex a primit oferte din partea Astra Vagoane, Alstom, CAF, CSR (China) si Pesa (Polonia), scrie Mediafax.

Presa a relatat ca procurorii DNA au facut recent perchezitii la Metrorex, fiind suspectate fapte de coruptie in cazul licitatiei prin care compania vrea sa cumpere peste 50 de trenuri de metrou, si ca din alte vagoane, cumparate deja, cad suruburi si lipsesc piese, situatia fiind si in atentia SRI.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 21 Septembrie 2020, 19:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter