COMPANII, CARIERE

Remus Borza ramane administrator judiciar la Hidroelectrica

24 februarie 2015, ora 16:44 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
borza.jpg
Remus Borza, condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese, va ramane administrator judiciar la Hidroelectrica.

"Imi pare rau ca trebuie sa dezamagesc pe unii dintre dumneavoastra. Borza ramane la Hidroelectrica", a afirmat Borza, potrivit Mediafax.  

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru conflict de interese, dupa ce, in prima instanta, el a fost achitat.  

Instanta suprema a dispus aplicarea unui termen de incercare de trei ani in cazul lui Remus Borza. In cazul lui Remus Borza, procurorii au stabilit ca, in calitate de reprezentant al Euro Insol, administrator judiciar al Hidroelectrica, in perioada noiembrie 2012-februarie 2013, a facut 34 de plati catre firma sa de avocatura, in baza contractelor incheiate de Nicoleta Munteanu, reprezentant legal al Euro Insol.Sub administrarea lui Borza, Hidroelectrica a realizat anul trecut un profit brut in valoare de 140 milioane lei, reprezentand dublul profitului brut raportat pentru 2013. Raportand acest rezultat la cifra de afaceri, rezulta o marja a profitului brut de peste 40%.

Aceasta performanta a fost sustinuta atat de nivelul relativ mare al productiei de energie, dar si de tendinta diminuarii continue a costurilor operationale, au explicat reprezentantii companiei.

„In luna ianuarie 2015 Hidroelectrica a produs si a livrat 1.590 GWh, productie in crestere cu 36% fata de luna ianuarie 2014 si cu 66% in raport cu luna ianuarie 2013. Tendinta de crestere a productiei s-a reflectat si in evolutia cifrei de afaceri care s-a ridicat la 322 milioane lei, in crestere cu 42% in comparatie cu luna ianuarie 2014 si cu 69% in raport cu luna ianuarie 2013. Rata de crestere a cifrei de afaceri este rezultatul implementarii unei noi strategii de vanzare a energiei electrice in conditii de competitivitate si transparenta” a declarat  Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica. 
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 23 Mai 2022, 18:20
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter