COMPANII

RMGC, urmarita penal intr-un amplu dosar de spalare de bani

02 decembrie 2013, ora 16:07   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
lei4.jpg
Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), compania care detine licenta de exploatare a aurului de la Rosia Montana a fost pusa sub urmarire penala, saptamana trecuta, intr-un amplu dosar de evaziune fiscala si spalare de bani.

Extrasul firmei Rosia Montana Gold Corporation SA (RMGC), emis de Registrul Comertului, arata ca RMGC este anchetata penal, desi nu dezvaluie motivul oficial al investigatiei judiciare.

Potrivit RISE Project, problemele RMGC au aparut cand procurorii prahoveni au descoperit ca societatea miniera a efectuat plati catre o firma din Ploiesti implicata in reteaua ôPavaleanuö.

In acest dosar a fost arestat consilierul de la Secretariatul General al Guvernului, Marcel Pavaleanu. El este cercetat impreuna cu doi interlopi prahoveni, fiica presedintelui Consiliului Judetean Prahova, mai multi complici ai lor si zeci de companii abonate la contracte cu statul. Printre acestea din urma se numara si Trans Expedition Feroviar ľ una dintre firmele grupului GFR (Grupul Feroviar Roman) implicat in privatizarea CFR Marfa si patronat de Gruia Stoica si Vasile Didila.

Potrivit bilantului oficial, RMGC a avut incasari anul trecut de doar 393.000 de lei ľ adica de trei ori mai mici decat suma pe care a platit-o firmei Kadok Interprest din Ploiesti. Mai mult, in 2012, ácorporatia RMGC a inregistrat pierderi de 111,5 milioane de lei.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
pop a spus:
03/12/2013 09:23
spre guvern si parlament, cautati si pe acolo .sigur sunt urme grase. ocolo e serparia.
 
Marius Tonea a spus:
03/12/2013 14:14
Cu siguranta, peste ceva timp, vom afla ca de fapt e o poveste ruseasca, ca aceea cu msina, care era de fapt bicicleta si nu o castigase, i se furase. La sfarsit de ancheta, RMGC va fi de fapt un martor intr-o smecherie romaneasca, dar trebuie sa plateasca pretul notorietatii.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 30 Octombrie 2020, 07:26
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter