COMPANII

ROCA Investments intră în acționariatul producătorului de plasă din fibră de sticlă BICO Industries

24 august 2020, ora 15:18 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
badea.jpg
ROCA Investments, parte din Impetum Group, se alătură acționariatului BICO Industries, liderul pieței de plasă din fibră de sticlă din estul Europei și cel mai mare producător autohton de armături din fibră de sticlă. Ținta investiției este triplarea producției și a profitului, pentru a ajunge în top 3 european.

Parteneriatul este pentru ROCA Investments o oportunitate de a contribui la consolidarea exporturilor românești pe această nișă industrială, fiind vorba de un domeniu de activitate cu cerere susținută.

Cu o cotă de piață estimată la 35% la nivel național și 5% în Europa, BICO se bucură deja de o bună credibilitate regională pentru ocuparea unei poziții fruntașe și întrunește toate cele mai înalte standarde de calitate pentru produsele oferite.

Odată cu BICO Industries trecem la nivelul următor; este vorba de o companie cu perspective internaționale de scalare și cu un avans admirabil pe piața din Europa, către care direcționează deja 28% din totalul producției. BICO Industries poate și merită să câștige pentru România prestigiul de a fi țara de proveniență pentru textile tehnice de top. Vom pune umărul ca împreună să devenim unul dintre primii 3 jucători la nivel european din industria de fibră de sticlă. Aducem în acest parteneriat experiența noastră investițională acumulată în companii care sunt lideri naționali în domeniile lor", a declarat Ionuț Bindea, Investment Manager ROCA Investments.BICO Industries este o companie stabilă financiar și profitabilă. Odată cu implicarea ROCA Investments este validat un plan de investiții pe 5 ani, menit să crească capacitatea de producție a companiei și profitul de aproape 3 ori.

De altfel, în contextul în care cifra de afaceri în sectorul industrial a scăzut considerabil, și deși a fost obligată ca în perioada lunii aprilie 2020 să își înghețe activitatea de producție, BICO Industries a înregistrat în 2020 o creștere de 5% a rezultatului EBITDA comparativ cu perioada similară a anului trecut.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 25 Septembrie 2021, 23:50
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter