COMPANII

Gazele se scumpesc cu 2% in iulie si 3% in octombrie (Update 2)

31 mai 2014, ora 16:49 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
gas.jpg
Aplicarea dereglementarii pretului gazelor naturale pentru populatie va detemina o scumpire cu 2% la 1 iulie si cu 3% la 1 octombrie, dar, daca importurile de gaze rusesti vor fi mai mici, aceste majorari s-ar putea injumatati, a declarat Niculae Havrilet, presedintele ANRE.

"Cresterile de pret pot fi la jumatate, depinde cate gaze vom importa", a afirmat Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE).

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa renunte la preturile reglementate la electricitate si gaze.

Populatia beneficiaza de o perioada mai lunga de aplicare a liberalizarii preturilor gazelor naturale, respectiv pana in 2018, termen care ar putea fi insa prelungit cu un an, scrie Mediafax.

Romania ar putea produce in 2019 mai multa energie si gaze decat consuma (Update 1)

31 mai 2014, ora 10:29 
gazeee.jpg
Romania are posibilitatea ca in a doua jumatate a anului 2019 sa producamaimulta energie si gaze decat consuma, intrand astfel in randul primelortreitari europene din acest punct de vedere, a declarat vineri ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

"Avem potential real ca in a doua jumatate a lui 2019 Romania sa producamaimulta energie si gaze decat sa consume, presupunand ca nivelul consumului de gaz va ramane la fel. Avem sansa sa intram, probabil alaturi de Danemarca, in randul tarilor europene care produc mai multa energie decat consuma", a spus Nicolescu.

El a adaugat ca o directie strategica a Romaniei trebuie sa fie un mix energetic cat mai echilibrat.

Ministrul a afirmat ca spera ca in octombrie, chiar daca este un termen ambitios, Departamentul pentru Energie sa prezinte public un prim draft al noii strategii energetice, la care lucreaza 25 de oameni din sectorul energetic, potrivit Mediafax.

Nicolescu: Statul va incepe sa joace un rol mai activ in companiile unde este actionar minoritar (Articol initial)

31 mai 2014, ora 10:10 
razvannicolescu.jpg
Statul va incepe, in urmatoarele luni, sa joace un rol mai activ si in companiile in care este actionar minoritar, la fel cum face Fondul Proprietatea (FP), a declarat vineri ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Cele mai importante participatii minoritare detinute de stat sunt la companii din sectorul energetic precum Petrom, Rompetrol, Electrica, Enel, E.ON si GDF Suez.

In iulie anul trecut, Gabriel Dumitrascu, seful Directiei de privatizare din Departamentul pentru Energie, declara ca Guvernul vrea sa infiinteze un fond cu o capitalizare de peste 1 miliard de euro in care sa intre toate participatiile minoritare detinute de Departamentul pentru Energie.

In acest sens, urma sa fie creata o societate care sa il administreze, scrie Mediafax.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 28 Ianuarie 2022, 10:47
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter