COMPANII

Romanii, pe ultimul loc cand vine vorba despre cumparaturile online

17 decembrie 2015, ora 15:43, autor(i): DailyBusiness.ro 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
jucarii online.jpg
In secolul 21, cumparaturile in mediul online au inceput sa creasca. E mai usor sa cumperi jucarii online, haine online, electrocasnice online. Achizitionarea unui produs se afla la cateva click-uri distanta, astfel ca se evita cozile din magazine si deplasarea propriu-zisa in marile centre comerciale.
Online-ul a devenit, usor, dar sigur, un loc profitabil pentru comerciantii care ofera, aproape zilnic, oferte de nerefuzat, livrare gratuita si multe altele. Totusi, in Romania anului 2015 lucrurile nu stau atat de bine in mediul online.
Confortm ultelor date publicate de biroul european de statistica Eurostat, Romania se afla in acest an pe ultimul loc in Uniunea Europeana atunci cand vine vorba despre cumparaturile online. Per ansamblu, in UE, unul din doi oameni au facut achizitii prin intermediul Internetului, cele mai achizitionate lucruri fiind hainele si jucariile online. Proportia persoanelor cu varste cuprinse intre 16 si 74 de ani care au comandat jucarii online sau haine online pentru consumul privat a crescut vizibil, de la 30% in anul 2007 la 53% in 2015. In acest fel, a fost depasit obiectivul inclus in Agenda Digitala a Uniunii Europene, a unui nivel de 50% in anul 2015. Atunci cand au fost intrebati de ce nu isi fac cumparaturile online, 75% au raspuns ca prefera sa mearga in magazine, in timp ce 27% sunt ingrijorati in ceea ce priveste viata privata si faptul ca ar trebui sa ofere anumite informatii confidentiale, asta desi in cadrul aceluiasi sondaj, 70% dintre cei care au efectuat o comanda online s-au declarat multumiti de acest proces si ar mai face acest lucru. Eurostat a dezvaluit ca cele mai achizitionate produse online din acest an sunt jucariile, hainele si articolele sportive, urmate de biletele de calatorie si rezervarile la hoteluri, precum si produsele pentru locuinte.
Cei mai multi cumparatori online au fost inregistrati in 2015 in Marea Britanie (81% din populatia cu varste intre 16 – 74 de ani), urmati de cei din Danemarca (79%), Luxemburg (78%), Germania (73%), Olanda, Finlanda si Suedia (toate la egalitate, cu 71%). In schimb, la polul opus se afla Romania (11%), care ocupa ultimul loc in aceasta statistica. Urmeaza Bulgaria (18%), Cipru (23%) si Italia (26%). Pentru a achizitiona jucarii online la preturi foarte bune, de o calitate excelenta, va recomandam sa accesati cu incredere site-ul Noriel, acolo unde sigur veti gasi cadouri interesante pentru copii mai mari sau mai mici. Livrarea este gratuita la comenzi de peste 150 RON, iar gama este variata. Spor la cumparaturi aflate la un singur click distanta!Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 30 Septembrie 2020, 01:31
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter