- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Romaqua a intrat pe piata berii cu o fabrica de 40 mil. euro la Sebes

27 Jun, 13:31 • Redactia DailyBusiness
Grupul Romaqua, producatorul apei minerale Borsec si al bauturilor racoritore Giusto, a intrat pe piata berii din Romania cu o investitie de 40 mil. euro intr-o fabrica de profil la Sebes, potrivit lui Octavian Cretu, presedintele companiei.
Romaqua a intrat pe piata berii cu o fabrica de 40 mil. euro la Sebes

Fabrica de bere are o capacitate de productie de 1 milion de hectolitri si dispune de un centru logistic in care s-au investit alte 4 milioane de euro, potrivit NewsIn.

Una dintre marcile de bere produse la Sebes este Albacher, disponibila pe piata la sticla PET si cutie.

Cu ocazia inaugurarii fabricii, presedintele Romaqua a subliniat ca productia de bere nu este targetul principal al grupului, care intentioneaza sa se dezvolte in continuare pe piata apei minerale si a sucurilor.

„Piata apei minerale va creste indubitabil foarte mult, iar noi pe bazam pe faptul ca Romania este, din punct de vedere al consumului de apa minerala, mult sub media europeana” a adaugat Cretu.

De asemenea, acesta a dat de inteles ca pe terenul din jurul fabricii Albacher intentioneaza sa dezvolte investitii in vederea productiei de apa minerala si sucuri.

Principalii jucatori din piata autohtona a apelor minerale sunt, pe langa grupul Romaqua, European Drinks si Perla Harghitei.

Grupul Romaqua reprezinta o societate cu capital integral autohton si privat, al carei portofoliu cuprinde branduri ca Borsec, Stanceni, Giusto, Brifcor, Quick Cola si Metropolitan Caffé.