- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Rombat Bistrita: Profit de 2 mil. euro in T1, in crestere cu 48%

16 Apr, 15:15 • Redactia DailyBusiness
Compania Rombat Bistrita a obtinut, in primul trimestru, un profit de 2 mil. euro, in crestere cu 48% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit NewsIn.
Rombat Bistrita: Profit de 2 mil. euro in T1, in crestere cu 48%

Chiar daca industria de automobile trece printr-o criza la nivel mondial, producatorul de baterii auto a reusit sa vanda cu peste 33% mai multe baterii fata de primul trimestru din anul 2008, iar in acest an, compania estimeaza o crestere a vanzarilor de 12% fata de 2008.

Anul trecut, Rombat a realizat un profit de 5,6 mil.euro si o cifra de afaceri de aproximativ 54 de mil. euro, in crestere cu 11% fata de anul 2007.

Pentru 2009, Rombat si-a propus o crestere a vanzarilor la export, astfel incat acestea sa detina o cota de aproximativ 60% din vanzarile totale.

In prezent, Rombat exporta baterii in Franta, Spania, Portugalia, Italia, Grecia si Republica Moldova si este acreditata in calitate de furnizor regional in panelul Renault, pentru fabrica Dacia si fabricile din Rusia si Iran, iar pentru PSA Peugeot, pentru fabrica din Slovacia.

Conducerea Rombat este decisa sa nu reduca productia si sa nu faca disponibilizari. „Incercam sa compensam reducerea cererii pe segmentul de echipare originala prin livrari pe piata externa unde produsul nostru este foarte competitiv”, a spus Ioan Repede, director general Rombat.

Compania detine in Romania o cota de aproximativ 45-50% din piata pieselor de schimb, estimata in 2008 la aproximativ 1 milion de baterii.

Rombat va investi 4 milioane euro in acest an intr-un prim proiect de constructie a unei microhidrocentrale.

Tot in acest an, compania va creste atat capacitatea de productie a bateriilor, cat si capacitatea de valorificare a deseurilor la fabrica din Copsa Mica. Ca urmare vor fi deschise noi centre Rombat in tara.

In 2008 s-au deschis 5 astfel de centre la Craiova, Ramnicu Valcea, Deva, Iasi si Brasov cu o investitie de peste 2 milioane euro, iar in acest an se vor deschide centre Rombat la Braila si Bucuresti.

Fiecare centru cuprinde un show-room, un depozit cu capacitatea de peste 8.000 de baterii si un service auto.

Rombat este lider pe piata romaneasca de baterii auto din anul 1997. Are o capacitatea de productie de peste 2 milioane baterii pe an.