COMPANII, REAL ESTATE

Romexpo a intrat in insolventa din greseala? "Creanta a fost achitata integral" (Update 1)

25 mai 2012, ora 15:34, autor(i): Andra Troasca   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Romexpo-SA-2.jpg
Cererea de insolventa a Romexpo a fost admisa "printr-o eroare greu de imaginat" a judecatorului, in conditiile in care compania achitase integral creanta catre firma Arsenoaiei & Matasel Consulting, au declarat oficialii companiei.

Pe 16 noiembrie 2011, firma Arsenoaiei & Matasel Consulting a formulat o cerere de deschidere a procedurii de insolventa impotriva Romexpo, pentru plata unei creante in valoare de 181.603 lei, si suma de 20.028,11 lei, reprezentand penalitati.

“Avand in vedere aceasta cerere, au avut loc mai multe negocieri cu reprezentantii firmei intrucat, in perioada derularii contractului, respectiv februarie 2009 – iunie 2011, firma Arsenoaiei & Matasel Consulting a incasat pentru servicii de publicitate prestate catre Romexpo suma de 6.274.485,61 lei, considerand ca este firesc si de bun simt sa efectuam plata in transe a sumei pretinse, raportat la sumele incasate pe perioada contractuala”, se arata intr-un comunicat al Romexpo.

Initial, reprezentantii firmei au acceptat dar, in acelasi timp, nu si-au retras actiunea de pe rolul instantei, ceea ce ne-a determinat sa achitam creanta in integralitate, au declarat oficialii centrului expozitional.Astfel, creanta a fost achitata integral pe 13 februarie 2012 (suma de 236.243,77 lei) si pe 14 mai 2012 (suma de 149.636,66 lei), la dosarul aflat pe rol, depunandu-se toate inscrisurile care sa dovedeasca situatia financiara pozitiva a companiei Romexpo, precum si documentele de plata, se precizeaza in document.

“Cu toate acestea, printr-o eroare greu de imaginat judecatorul sindic a admis cererea de insolventa. Ceea ce ni se pare ciudat este ca pronuntarea s-a comunicat in cursul acestei dimineti, iar la un interval foarte scurt de timp, administratorul judiciar provizoriu ne-a anuntat ca urmeaza sa se implice in administrare, comunicand aceasta informatie si presei”, a declarat Sorin Vornic, presedintele Consiliului de Administratie Romexpo.

“Aceasta legatura dintre solutia pronuntata si administratorul de la Euro Insol ni se pare cel putin dubioasa si ne punem intrebarea daca judecatorul Victor Moldovan nu pronunta sentinte tendentioase”, au adaugat acestia.

Romexpo a inaintat o plangere la Consiliul Suprem al Magistraturii pentru “solutia incorecta si nelegala” pronuntata de judecatorul Victor Moldovan deoarece, “conform unui principiu fundamental de drept, plata efectuata stinge datoria si litigiul”.

In acelasi timp, compania a atacat cu recurs solutia pronuntata.

Solutia pronuntata si comunicata in aceasta dimineata, fara o verificare prealabila, este caracterizata de oficialii Romexpo drept “un atac asupra economiei de piata”.

Romexpo a intrat in insolventa (Articol initial)

25 mai 2012, ora 11:27   | 1 comentariu publicat
Romexpo-SA-2.jpg
Complexul expozitional Romexpo a intrat in insolventa, la cererea unui creditor, firma Arsenoaiei si Matasel Consulting, pentru neplata unei datorii de peste 180.000 lei reprezentand contravaloarea unor servicii de publicitate.

"Printr-un management adecvat si adaptat noilor conditii economice, speram sa aducem compania pe profit inca din cursul acestui an. In 2008 societatea inregistra un profit de aproape 26 milioane lei. Deci, exista potential de crestere, iar daca se iau masuri de restructurare a activitatii, de redimensionare a organigramei si a costurilor in general, rezultatele pozitive nu vor intarzia sa apara", a spus Remus Borza, practician coordonator al firmei Euro Insol, desemnat administratorul judiciar al Romexpo.

"Ca efect al crizei economice si al unui management inadecvat, numarul de evenimente si de participanti s-au diminuat in ultimii ani cu efecte vizibile in scaderea cifrei de afaceri si implicit a profitabilitatii companiei", a adaugat reprezentantul Euro Insol. Astfel, daca in 2010 Romexpo avea o cifra de afaceri de 44,4 milioane de lei, in 2011 afacerile au scazut la 38 milioane de lei. In 2010 firma inregistra un profit de 230.000 de lei, iar in 2011 a incheiat cu o pierdere de aproape 2,5 milioane de lei. Romexpo avea la 31 decembrie 2011 datorii de 21,47 milioane de lei, transmite Mediafax.

Agentia de comunicare Arsenoaiei si Matasel Consulting este condusa de Emilian Arsenoaiei, fost director de creatie in cadrul agentiilor GMP, Leo Burnett si Tempo Advertising, si de Razvan Matasel, fostul director al Leo Burnett.

Romexpo este liderul industriei romanesti de targuri si expozitii, avand 76.793 metri patrati suprafete expozitionale. In 2011 s-au organizat 150 de evenimente, din care 40 de targuri si expozitii la care au participat peste 140.000 vizitatori.Euro Insol, administratorul judiciar al Romexpo, are in portofoliu firme precum Uztel, RHS, Servatrans, Asmita Gardens, Ibiza Sol, Verdi Park sau Hotel Planet.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
lulu dulu a spus:
26/05/2012 13:57
interesant cum au devenit initial parteneri...traiasca Moldova!, interesant momentul...vezi conflictele la varf!...deci..a naibii eroare!..oare?!?
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 17:24
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter