COMPANII

Rosia Montana: Tribunalul Cluj s-a pronuntat in favoarea RMGC

28 mai 2011, ora 14:45 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rod.jpg
Tribunalul Cluj a respins sambata cererea inaintata de Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu si Asociatia Alburnus Maior privind suspendarea panului de urbanism general (PUG) al comunei si a planului de urbanism zonal (PUZ) pentru Zona de dezvoltare industriala Rosia Montana.

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) si Consiliul Local Rosia Montana au atacat cu recurs sentinta din 24 mai 2011 a Tribunalului Alba de anulare a HCL 1/2009 privind PUG si PUZ. Conform legii, de la data declararii recursului pana la solutionarea definitiva si irevocabila a acestuia, sentinta Tribunalului Alba este suspendata.

In consecinta, in acest moment documentatia PUG si PUZ este in vigoare, valabila si aplicabila.

Recent, Tribunalul Bucuresti a respins o cerere de suspendare a certificatului de urbanism emis cu privire la Proiectul Ro?ia Montana, formulata de Greenpeace si Centrul de Resurse Juridice.Proiectul minier de la Rosia Montana aduce peste 4 miliarde de dolari in economia Romaniei, ceea ce va duce la o contributie potentiala la PIB de 19 miliarde de dolari, incluzand efectele de multiplicare, conform estimarilor din 2010 ale specialistilor britanici de la Oxford Policy Management.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 02:12
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter