- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Sa radem cu Monitorul Oficial, partea a II-a: Cele mai amuzante nume de firme

24 Apr, 00:01 • gecad.epayment
Numele pe care antreprenorii romani le aleg pentru a-si boteza business-urile pot fi catalogate cu usurinta drept o sursa de comic inepuizabila.
Sa radem cu Monitorul Oficial, partea a II-a: Cele mai amuzante nume de firme

In urma cu mai bine de jumatate de an, cand am publicat primul articol pe aceasta tema, nu ne-am imaginat ca va exista o continuare.

Lista pe care nu am incetat sa o completam a devenit insa prea lunga, iar unele nume de firme prea savuroase pentru a nu fi impartasite.

Ca nuca in perete

In aceasta categorie se regasesc numele de firme care uimesc si starnesc amuzamentul prin asocieri hilare, fie ca este vorba strutocamile de tipul Fun Business Impreuna, Deodorant Stones, Goden Dear – Cerbul de aur, sau de alaturari bizare de cuvinte de tipul Soimul general, Luna si bec, H.A.M Ciocan, Martianul Total Construct, Ioana Metal,Dealul bradului Gogu, Alexandru si ursuletul de plus.

De larga inspiratie internationala…

Mari iubitori si cunoscatori de limba engleza, dar nu numai, antreprenorii romani lipsiti de inspiratie se uita cu jind la companiile de succes din afara, dar pentru ca primeaza notoritatea brandului ales, sunt luate in calcul si nume de formatii, filme sau desene animate: Vis american, Apple Speed, Palcu Apple Production, Uncle Sam, Bervely Farm, AC/DC Power Fusion, Rolling Stock Companing, TGV Transport Tom si Jerry.

Celebre sau nu, in engleza sa fie: Pasa House Food, 79 Mum Speed, Boss Boy’s, Second Opinion, Never Sugar. Influentele latine nu se lasa mai prejos: Rio del Rogo, Don Pedro de Bucovina, Chicas Malas Trending, Cassa Nostra, Bona Romania.

Toate-s vechi si noua toate

Este o categorie cu numar mai mic de exemple, dar acesta este un aspect imbucurator avand in vederea doza mare de banalitate: Piar Caii Verzi, Trifoiul norocos, Cei doi brazi frumosi, Mielul bland.

Pretul e totul

Mai ales in timp de criza. Antreprenorii au simtit asta si iata, acum, avem firme care se numesc Coca&Moca, Avantaj suta la suta, Pretul zilei, E-Moca Online, Editie limitata.

Numele firmei, ultima grija

Avem o firma! Ce nume sa-i dam? Nu stiu Frate. Corect, dar daca nu ai curajul sa recunosti, alegi Treizecimai Alex, Noutate, Cine cumva, Buna seara, Grosso modo, Zuza, Da si Nu. Pana la urma, banii sa iasa.

Taxi, taxi … si mai cum?

Alo, taxi, Taxi Drum bun, Taxiul vesel. In aceeasi categorie a deplasarii pe patru roti, intra si Auto Simpatic, Furia albastra, Volanul incepator sau Zeus Car.ss

Fara nume, dar la fel de amuzante

Categorie care reuneste, la fel ca in articolul anterior, acele nume de firme care nu au putut fi incadrate in nicio categorie, dar care nu puteau fi trecute cu vederea: Poet 2000, Mikorb, Bun Bun Patiserie, Bok Bucovina, Moara dracilor, Flamanzila, Strigatul de miezul noptii, Tiki taka Barcelona, Dincolo de viata, Stau cu tine de ziua ta, Ajutor divin, Fabrica de Idei Advertising.