COMPANII

Saint-Gobain Glass Romania si-a crescut cifra de afaceri cu 10% in 2013

02 iunie 2014, ora 16:12 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
saintgobain.jpg
Saint-Gobain Glass Romania, liderul pietei locale de sticla, a inregistrat o crestere cu 10% a cifrei de afaceri anul trecut, ajungand la 66 milioane de euro, evolutia business-ului fiind sustinuta, in principal, de lansarea productiei de sticla laminata in cadrul fabricii de la Calarasi.

äLansarea noii linii de productie din septembrie 2013 a contribuit considerabil la cresterea business-ului local in anul trecut. Astfel, aproximativ 5% din majorarea inregistrata in 2013 a fost determinata doar de lansarea productiei de sticla laminata in fabrica de la Calarasiö, a declarat Cosmin Popescu, directorul de marketing al Saint-Gobain Glass Romania.

Potrivit reprezentantului companiei, capacitatea de productie a noii linii ajunge la aproximativ 2 milioane de metri patrati, sticla laminata produsa la Calarasi fiind comercializata atat pe piata interna, cat si pe cea externa.

In ceea ce priveste destinatia noului tip de sticla, acesta se adreseaza in proportie de 80% pietei rezidentiale, iar restul, de 20% din productie, este destinata proiectelor nonrezidentiale ľ atat comerciale, cat si office.

In total, in fabrica din Calarasi, productia ajunge anual la 21 de milioane de metri patrati de sticla float. Din aceasta, aproximativ 10 milioane de metri patrati este supusa unui proces de acoperire metalica in cadrul liniei de sputerizare magnetronica, iar alte 2 milioane de metri patrati de sticla (atat float, cat si sputerizata) intra pe noua linie de laminare.

Saint-Gobain Glass activeaza de peste 340 de ani in cadrul grupului francez Saint-Gobain, specializat in productia de materiale de constructii. Este principalul producator de sticla din Europa si cel de-al doilea producator la nivel mondial. Grupul opereaza in 64 de tari si numara peste 190.000 de angajati la nivel mondial. In 2013 vanzarile Saint-Gobain s-au ridicat la 42 miliarde de euro.

Compania a intrat pe piata din Romania in anul 2005, dar a inceput productia de sticla in anul 2007, odata cu finalizarea fabricii de la Calarasi. Fabrica din Romania, unde lucreaza aproximativ 540 de oameni, reprezinta unul dintre principalele centre de productie ale grupului din Europa.

In Romania, Saint-Gobain grupeaza patru societati (Saint-Gobain Construction Products cu diviziile Isover, PAM, Rigips si Weber; Saint-Gobain Glass Romania cu diviziile Glass si Abrazivi; MTI Impex Brasov si Brodrene Dahl) cu circa 1100 de angajati si opereaza douasprezece unitati de productie in opt situri industriale localizate in Brasov, Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda si Suceava.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 08 Mai 2021, 00:16
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter