- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Saint-Gobain Romania: Afaceri de 214 mil. euro anul trecut, in crestere cu 17%

08 Apr, 13:11 • Redactia DailyBusiness
Saint-Gobain a inregistrat, prin cele 9 companii ale sale din Romania, o cifra de afaceri de 214 mil. euro in 2008, in crestere cu 16,87% fata de rezultatul din anul precedent, de 183,1 mil. euro, a anuntat miercuri grupul francez.
Saint-Gobain Romania: Afaceri de 214 mil. euro anul trecut, in crestere cu 17%

Anul trecut, toate companiile Saint-Gobain din Romania au obtinut cifre de afaceri mai mari decat in 2007, au precizat reprezentantii grupului.

Chiar si in conditiile cresterii explozive a cererii pe piata romaneasca din prima jumatate a anului trecut, Saint-Gobain Romania a realizat anul trecut exporturi de peste 56,2 mil. euro.

Principalele piete de export au fost cele din Balcani si bazinul Marii Negre, dar si din regiuni mai indepartate, tari din Orientul Mijlociu, ca Iordania, Egipt, Liban, Bahrein, precum si Polonia si chiar Franta.

Valoric, diversele sortimente de sticla produse la Calarasi au avut in 2008 ponderea cea mai importanta in structura exporturilor Saint-Gobain Romania.

Investitii de peste 26 mil. euro in 2008

In 2008, Saint-Gobain Romania a facut investitii de 26,6 mil. euro, ajungand astfel la un total de peste 231 mil. euro.

Principalul obiectiv investitional din 2008 a fost o instalatie pusa in functiune la fabrica de sticla de la Calarasi.

„In acest an ne vom concentra pe consolidarea pozitiilor noastre de lideri si pe eficientizarea afacerilor in toate segmentele in care operam. In masura in care piata va avea o evolutie peste asteptari, programul investitional va fi reluat”, a spus Olivier Lluansi, director general Saint-Gobain pentru Europa de Sud-Est.

Desi adminite ca grupul a fost afectat de criza, oficialul Saint-Gobain mentioneaza ca impactul nu este catastrofal.

„Ultimul trimestru al anului 2008 a fost intr-adevar mai slab, sub nivelul prognozat, insa avem deja semnale ca piata incepe sa-si revina pe masura ce oamenii realizeaza ca aceasta criza nu e sfarsitul lumii”, a conchis Olivier Lluansi.