- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Sanofi Aventis ataca piata plicurilor pentru raceala si gripa

25 Nov, 15:50 • Redactia DailyBusiness
Producatorul de medicamente Sanofi Aventis intentioneaza sa castige o cota de 10% pe piata medicamentelor pentru raceala si gripa prin lansarea plicurilor Modafen Hot Drink, tratament impotriva simptomelor de raceala, gripa si sinuzita, a anuntat joi compania.
Sanofi Aventis ataca piata plicurilor pentru raceala si gripa

Targetul principal al noului medicament il reprezinta persoanele tinere, de pana in 35 de ani.

„Conform estimarilor noastre, segmentul de plicuri se va dezvolta accelerat in viitor, fiind in mod special preferat de tineri”, a declarat Marius Topala, director consumer health care Sanofi Aventis.

Avantajul principal al medicamentelor la plic il constituie faptul ca acestea asigura o absorbtie mai rapida a substantelor active, comparativ cu tabletele, potrivit lui Topala.

Sanofi Aventis investeste 2,8 milioane de euro la brut in campania de promovare a noului produs.

In prezent, Modafen, sub forma de tablete, detine o cota de piata de 8% in valoare, din segmentul total de raceala si gripa.

Piata de raceala si gripa a crescut cu 9% in volum in perioada octombrie 2009-septembrie 2010, pana la 14,7 milioane de unitati, si a atins o valoare de 100 milioane de lei.

Conform reprezentantilor Sanofi Aventis, piata are in continuare potential de crestere, estimand pentru 2011 o evolutie de 5% in volum si 15% in valoare.

Pe segmentul plicurilor pentru raceala si grip Modafen Hot Drink va concura cu Coldrex Hotrem, Fervex si Theraflu.

Producartorul Sanofi Aventis este prezent in Romania prin compania Zentiva.