- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Sanofi-Aventis l-a numit pe Rob Koremans presedinte al Zentiva

08 Sep, 15:12 • Redactia DailyBusiness
Sanofi-Aventis l-a numit pe Rob Koremans in functiile de vicepresedinte senior al diviziei companiei de generice din Europa si de presedinte al companiei recent achizitionate Zentiva, a anuntat marti compania.
Sanofi-Aventis l-a numit pe Rob Koremans presedinte al Zentiva

Rob a detinut anterior pozitia de CEO la Cryo-Save, cea mai mare companie de stocare de celule stem din Europa, iar anterior, a ocupat mai multe functii de conducere la nivel regional in cadrul Gruenenthal si Serono.

Rob Koremans isi va desfasura activitatea de la Praga si va raporta catre Jiri Michal, presedintele Consiliului de Administratie Zentiva, in ceea ce priveste responsabilitatile sale in cadrul Zentiva, si lui Hanspeter Spek, in calitatea sa de coordonator al platformei europene de generice.

Rob Koremans va fi responsabil de intarirea cooperarii in cadrul activitatilor de generice ale companiei din Europa si de construirea unei reale platforme europene pentru divizia de generice a Sanofi-Aventis.

Koremans detine o diploma in medicina obtinuta la Universitatea Erasmus din Rotterdam, Olanda. Si-a inceput cariera in 1988 la Sanofi BV, filiala olandeza a Sanofi SA. S-a alaturat grupului Serono in 1993 si a fost numit vicepresedinte pe Europa in 1998, inainte de a se alatura companiei Gruenenthal in 2000, unde a detinut pozitia de membru al Comitetului Executiv in perioada 2003-2007. Incepand cu 2007, a fost CEO al Cryo-Save, cea mai mare companie de stocare de celule stem din Europa.

Sanofi-Aventis, unul dintre liderii mondiali in productia de medicamente, este cotata la bursele de valori din Paris si New York.